Magyarország-Oroszország 35-36

2007.12.13. 19:47
Kikapott Oroszországtól, és kiesett a franciaországi világbajnokságon a női kézilabda-válogatott: remek meccsen 36-35-tel az oroszok elődöntősök.

Jól játszott, de kikapott Oroszországtól, és kiesett a franciaországi világbajnokságon a női kézilabda-válogatott. A címvédő ellen az első félidőben már öt góllal is vezettünk, de előnyünket szokás szerint nem tudtuk megtartani, az oroszok egyenlítettek.

A félidőben még két góllal mentünk, a második játékrész közepén hárommal, a végére viszont kettővel hátrányba kerültünk. Az utolsó másopercekben a gyengébben játszó Mehlmann dobott kapura, de a lövést védték, majd időn túli szabaddobással jöhettünk, de Mehlmann kísérletét blokkolta a magas fal, így 36-35-re vereséget szenvedett Németh András csapata, és nem jutott a legjobb négy közé.

A gárda szombaton a román-francia párharc vesztesével találkozik, az ötödik helyet még megszerezheti.

A meccs eseményei percről percre

Az első helyzetet Tóth Timi hagyta ki a meccsen, majd orosz hetes után Vérten a kipattanó labdát küldte a hálóba, és lett 1-1. Újabb Poljanova hetes után Szamoránszky következett, 2-2.

Az oroszok harmadszor is előnybe kerültek első akciógóljukból, de jött Tóth Tímea, 3-3. Végig futnunk kell az ellenfél után, 8-8-ig végig az oroszok vezettek, egyenlített Ferling, Tóth bombagóllal, Szamoránszky, Görbicz és Tóth Tímea. 9-8 volt, amikor először vezettünk, Kirsner találatával, de a rivális azonnal válaszolt, így 9-9-nél újra egyenlő volt.

Be is indultunk, negyedóra után már 12-9 volt ide, főleg Kovasicz találata volt gyönyörű. Görbicz kétszer dobott talpról gólt, majd egy kapufát ugrás után, 14-11.

15-11-nél Pálinger büntetőt fogott, Kovacsicz a másik oldalon gólt, öttel mentünk. Aztán hattal, mert Tóth is a felső sarokba talált.

Tizenhét gólnál viszont megakadtunk, és mintegy két perc alatt ötből két gól előny lett. Németh András szövetségi kapitány időt is kért.

A mester tehetetlen volt, 5:20-szal a félidő vége előtt 17-17, másodpercekkel később 17-18-ra alakult az állás. Szerencsére Tóth a következő támadásból egyenlített.

A remek Kovacsicz húzott föl minket 19-19-re, majd Szamoránszky megszerezte a vezetést, a 20. magyar gólt.

Kettős emberelőnyben csak azért nem kaptunk gólt, mert Pálinger nagyot fogott, Szűcs az ellenakcióból kettőre növelte az előnyt, majd Kovacsicz berakott még egyet. A félidőt biztos magyar vezetéssel zártuk, 22-20.

A kapitány elégedett

"A csapatom teljesítményével elégedett vagyok, közel jártunk a maximumhoz. Sajnos, ez sem volt elég a győzelemhez, pedig bravúr lett volna nyerni a címvédő ellen. Volt a mérkőzésen 7-8 perc, ami nem a terveink szerint alakult. Ha ez nincs, akkor most mi játszanánk az elődöntőben. Ha tippelnem kell, norvég-orosz döntő lesz" - nyilatkozta a mérkőzést követően Németh András szövetségi kapitány.

Második félidő

A második játékrészt jól kezdték az oroszok, de felvettük a tempójukat, és sikerült megtartanunk a kétgólos különbséget, 24-22.

Görbicz bedobott egy hetest, Balofgh egy akciógólt, Pálinger nagyot védett, így megléptünk négy góllal, 26-22.

27-23-nál Pálinger kivédett egy hetest, majd az ismétlést is szenzációsan. A lehetőséggel nem tudtunk élni, sőt, gólt kaptunk, így háromra jött föl az ellenfél, majd kettőre.

Andrusinával nem bírunk védekezésnél, egy gólra följöttek az oroszok, majd ki is egyenlítettek, 28-28.

A 44. percben hosszú idő után, a félidőben először kerültünk hátrányba, 28-29. Kiegyenlített meccs, és már most több gól van, mint általában egy óra játék után.

Tizenöt perccel a vége előtt Görbicz újabb hetesével lett egyenlő az állás, de csak másodpercekig, mert megint jött Andrusina. Tóth, 30-30.

A harmincegyedik góllal visszavettük a vezetést, Balogh volt, kapufás találat oldalról. Mehlmann talpról, ott volt a 32-ik.

Tíz perccel a vége előtt megint megléptünk, Pálinger védett hihetetlenül, Görbicz dobott gólt, 33-30.

34-31-nél Pálinger sokadszor is nagyot fogott, de Vérten hibázott, így két gólra engedtük föl az ellenfelet.

Öt perccel a vége előtt egyre jött ránk Oroszország, 34-33-nál Görbicz dobott oldalhálót, aztán egyenlítettek.

Három és fél perc, 34-35, két és fél, 34-36. Másfél percre a lefújástól Balogh egy gólra hozott föl minket, Pálinger védett, és meglett a labda

Mehlmann 15 másodperccel a vége előtt, de rosszul, majd időn túli szabaddobást kaptunk, de Mehlmann azt is a sorfalba vágta. Magyarország-Oroszország 35-36, a válogatottunk nem jutott elődöntőbe.

A meccs jegyzőkönyve

Oroszország-Magyarország 36-35 (20-22)
Párizs, Bercy-csarnok, 5000 néző, v: Kristic, Ljubic (szlovén)
Oroszország: Szuszlina - Uszkova, Andrjusina 7, Muravjova 2, Romenszkaja, Karejova 3, Vjahirjova 5, cserék: Szidorova (kapus), Poltorockaja 2, Poljonova 4/4, Sipilova 7, Posztnova 2, Turej 4/1, Dmitrijova
Magyarország: Pálinger - Kovacsicz 5, Görbicz 9/4, Szamoránsky 5, Ferling 1, Tóth 7, Vérten 2 - cserék: Szűcs 1, Kirsner 1, Mehlmann 1, Balogh 3, Hornyák, Tomori

Hétméteresek: 7/5, illetve 4/4
Kiállítások: 8, illetve 6

Németország-Angola 36-33 (18-14)
Norvégia-Koreai Köztársaság 35-24 (16-12)