Simán nyert a Veszprém Szegeden

2008.10.26. 14:22 Módosítva: 2008.10.26. 15:49
A férfi kézilabda-bajnokság rangadóján a vendégcsapat végig vezetett és 30-26-ra nyert, a Szeged a második félidőben csak a gólkülönbség csökkentéséért hajtott. A Veszprém ezzel a győzelemmel gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt.

A két csapat a meccs előtt százszázalékos volt a Budapest Bank ligában, a Szeged kilenc, a címvédő Veszprém pedig hét összecsapáson van túl. Az elmúlt években rendszerint azon dőlt el, hogy melyik gárda élvezheti a döntőben a hazai pálya előnyét, hogy az egymás elleni alapszakasz-mérkőzéseken ki teljesített jobban, vagyis nem elég győzni, számít a gólkülönbség is - persze, ha nem jön közbe egy-egy váratlan botlás egy másik csapattal szemben.

A hazaiaknál rengeteg a sérült és a beteg, így fordulhatott elő, hogy a két otthoni Bajnokok Ligája-meccset elbukták, és már alig maradt remény a továbbjutásra. A Veszprém viszont már a múlt hét végén bebiztosíthatta volna BL-középdöntős helyét, azonban meglepetésre kikapott az izlandi Haukar otthonában.

A Szeged lőtte az első gólt, mint később kiderült, ez volt az utolsó eset, hogy vezettek a meccsen. 2-3-nál Katzirz szemfüles góljával még egyenlített a hazai csapat, aztán a Veszprém tartósan átvette a vezetést, a 10. percben három góllal (3-6) mentek a jól védekező vendégek.

A szegedi edző időt kért, a játékosok megfogadták Matics tanácsait, a 16. percre egy gólra (6-7) feljött a Szeged. A hazai csapatban Oszmajics élete meccsét játszotta, hat gólt lőtt az első félidőben, de hiába, állandósult a 2-3 gólos veszprémi vezetés.

Támadásban pontatlan volt a hazai csapat, egyenlíteni nem tudtak, többször lépéshibát vétettek, előkészítetlenül lőttek a szegediek. A Veszprém Eklemovics vezérletével meglépett, a félidei eredményt (12-16) Perez állította be.

A szünet után hamar eldöntötte a meccset a Veszprém, a 34. percben hét góllal (12-19) vezettek a vendégek. A félidő közepére beállt az ötgólos különbség, a közönség is csendesebb lett, leült a meccs, nem maradt izgalom.

A vendégcsapat gond nélkül tartotta a különbséget, az 50. percben (18-25-nél) egy időkérésnél a szegedi edző már csak a gólkülönbség csökkentését célozta meg. A hazai csapatban Ozmajics volt a legjobb, kilenc gólt lőtt, a vendégeknél Eklemovicsot és Cosmát nem tudták tartani a szegedi védők.

A meccset 30-26-ra nyerte végül a Veszprém, a Szegednek egy percig sem volt esélye a győzelemre. A Veszprém a mostani sikerrel - hacsak nem fut bele egy váratlan vereségbe - gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt.

Szeged-Veszprém

Pick Szeged-MKB Veszprém 26-30 (12-16)