Putics Barna csapata összeomlott

2008.11.07. 12:15
A Bundesliga utolsó előtti helyén álló TuSEM Essen csapata nyáron egy évre kölcsönvette az MKB Veszprém magyar válogatott balátlövőjét, Putics Barnát. A kiválóan teljesítő játékos góljai ellenére a csapat rosszul szerepel, ráadásul a héten bejelentették, csődeljárás alá került a klub, a játékosok mehetnek, amerre látnak. Putics nem idegeskedik.

Csődbe ment a TuSEM Essen, a magyar válogatott balátlövő, Putics Barna klubja. Az MKB Veszprém játékosa kölcsönben szerepel a 18 csapatos Bundesliga utolsó előtti helyén álló csapatnál, amely a magyar játékos kiváló teljesítménye ellenére a 10. fordulóig mindössze egy győzelmet aratott.

Az esseni gárda vezetősége szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, a klub 1,5 millió eurós adósságot görget maga előtt, ezért csődeljárást kezdeményeztek ellene. A menedzsment kijelentette, mindenképpen szeretnék befejezni a szezont a Bundesliga első osztályában, hiszen ha ez nem sikerül, automatikusan a már amatőr harmadosztályba száműzik őket.

A TuSEM vezetői egyeztetnek a játékosokkal, akik szabadon távozhatnak, ha nem fogadják el a klub által ajánlott módosított szerződést, amelyben természetesen le kell mondaniuk a bérük egy részéről is.

"Sajnos nagyon nagy a baj, valós a veszélye, hogy a csapatot a harmadosztályba sorolják - mondta az Indexnek Putics Barna, a Bundesliga góllövőlistájának hetedik helyezettje az ügy kirobbanásának másnapján. - A vezetőség pillanatnyilag azon dolgozik, hogy a működési terv veszteségét elfogadható mértékűvé tegyék, így jövőre a másodosztályban elindulhatna a TuSEM. Egyelőre ott tart a dolog, hogy a játékosokkal egyeztetnek, próbálják keresni a lehetőségeket, hogy a csapat tisztességgel befejezhesse a szezont" - mondta a magyar válogatott átlövő, aki kiváló teljesítményével több csapat figyelmét is magára vonta.

Válogatott mezben
Válogatott mezben

Putics saját jövőjével kapcsolatban egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni. "Korai még bármit mondanom, hiszen az én esetem még a többiekéhez képest is igen bonyolult. Az MKB Veszprém játékosa vagyok, csak kölcsönben szerepelek az Essennél. A sorsom tehát nemcsak attól függ, hogy a menedzserem talál-e csapatot, amely képes hasonló feltételek biztosítani számomra, hanem attól is, hogy a veszprémiek rábólintanak-e az új kontraktusra - mondta. - Mivel az Veszprémnek is érdeke, hogy játékban maradjak, és tovább fejlődjek, biztos vagyok benne, hogy Hajnal Csaba úron nem fog múlni, hogy jó csapatban folytathassam pályafutásomat."

Hiába nem szerepel jól az Essen, a magyar játékos kiváló formában van, sztárok egész sorát megelőzve a hetedik helyen áll a Bundesliga góllövőlistáján. "Valóban jól megy a játék, tíz forduló alatt sikerült felvennem a ritmust, megszoktam azt is, hogy az első játéknapok sikerei után már nagyon vigyáznak rám a védők. Hatgólos átlagom van a világ legerősebb bajnokságában, úgy érzem, megállnám a helyem egy a TuSEM-nél erősebb csapatban is. Rendszeresen 60 perceket játszom, szerencsére a sérülésem már a múlté, és jó formában érzem magam, amit érzésem szerint a válogatottban is sikerült bizonyítanom" - jelentett ki a balátlövő, aki a Horvátország elleni Eb-selejtezőn aratott magyar győzelemből nagy részt vállalt a hajrában szerzett találataival.

Putics nagyszerű teljesítménye miatt nincs miért aggódnia az esseni helyzet miatt, szinte biztosan jelentkezik érte egy csapat. "Elsősorban német csapatok kerestek meg, de felesleges lenne neveket mondanom, hiszen ahogy említettem, bonyolult a helyzetem. Vannak a kérőim között nevesebb gárdák is, de amíg nincs semmi konkrétum, addig nem szeretnék semmit elkiabálni, először bólintson rá egy ajánlatra az MKB Veszprém, utána fogok tudni érdemben nyilatkozni. Nagyon sajnálom, hogy idáig jutott a TuSEM, örömmel jöttem ide játszani, és remekül érzem magam Essenben, de ha úgy alakul, készen állok egy újabb kihívásra is" - nyilatkozta ki a játékos, majd hozzátette, jelenleg nem lát sok esélyt arra, hogy a magyar bajnokcsapat a kialakult helyzet miatt visszahívja.