Szenvedett a továbbjutásért a Veszprém

2008.11.22. 19:03 Módosítva: 2008.11.22. 19:44
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája első csoportkörének utolsó fordulójában az MKB Veszprém 34-25 arányú győzelmet aratott az izlandi Haukar ellen. Mocsai Lajos csapata nagyon megszenvedett a sikerért, de megérdemelt győzelmet aratott, és sikerével a legjobb 16 között folytathatja.

Megszenvedett az izlandi Haukar ellen, de végül meggyőző különbségű győzelmet aratott az MKB Veszprém a Bajnokok Ligája első csoportkörének utolsó fordulójában. A Veszprém ezzel a Flensburg mögött második helyen végzett, és továbbjutott a legjobb 16 közé, a második csoportkörbe.

A kilencgólos győzelem ellenére megizzasztotta a magyar bajnokot a Haukar, mely otthonában egy góllal le is tudta győzni Mocsai Lajos csapatát. Az MKB ugyan egyetlen percre sem engedte ki a vezetést a kezéből, de a vendégek szorosan tapadtak, és kellemetlen játékstílusuknak köszönhetően nem engedték ellépni a Veszprémet.

Sérült irányítóját, Eklemovics Nikolát ezúttal is nélkülöző veszprémiek támadásaiból hiányzott az ötlet, a gyorsan kialakult 3-4 gólos előny leginkább az átlövők kiváló teljesítményének volt köszönhető, a széleket szinte egyáltalán nem tudták kihasználni a hazaiak, és Sesum is adós maradt a gólokkal.

Mocsai Lajos le is kapta a fiatal szerb irányítót, és a korábban is látott három átlövős formációval próbálkozott, és a félidei 16-12-es vezetést 5-6 gólosra növelték, de az izlandiak szívósan küzdve ha nem is nyílttá, de mindenképpen izgalmassá tudták tenni a mérkőzést.

Perics a tőle kötelezőnek számító védéseket bemutatta, de a bravúrokat nem, ennek ellenére az ő védései is kellettek ahhoz, hogy a második játékrész közepére a hazaiak eldöntsék a győztes, és ezzel a továbbjutó kilétét is. Ekkor hét góllal elhúzott az MKB, és ennél közelebb már nem is engedte a Haukart.

Vujin és Pérez gólparádéjába a sokat hibázó Cozma és a végére Sesum is beszállt, így a lefújásra alakult ki a legnagyobb különbség a csapatok között.

Mocsai Lajos csapata sérült kulcsjátékosai nélkül is magabiztosan győzte le kellemetlen stílusban játszó ellenfelét, de a megérdemelt sikerért nagyon meg kellett szenvednie.

A Bajnokok Ligája második csoportkörének sorsolását kedden tartják. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy jelenleg nincs pontos állásfoglalás a lebonyolításról, minden valószínűség szerint elősorsolást kell tartani majd, hogy a német csoportgyőztes csapatok ne kerülhessenek össze a legjobb 16 között.

MKB VESZPRÉM-HAUKAR HAFNARFJÖRDUR 34-25 (16-12)

Veszprém, 5100 néző, Vezette: Korres, Migas (görögök)

Az MKB Veszprém gólszerzői: Vujin 9, Pérez 7, Cozma 6, Sesum 5, Ilyés 3, Gulyás 2, Iváncsik Gergő 1 Lusnyikov 1

A csoport másik mérkőzésén: Zaporizzsja-Flensburg 26-27
A csoport végeredménye: 1. Flensburg 10, 2. MKB Veszprém 8, 3. Haukar 4, 4. Zaporizzsja 2