Magyarország-Szerbia 29-28

2008.12.29. 18:16 Módosítva: 2008.12.29. 20:48
Férfi kézilabda-válogatottunk Balatonfüreden egy góllal legyőzte a szintén világbajnoki résztvevő Szerbia csapatát. Mindkét kapitány kulcsjátékosai nélkül küldte pályára csapatát, ami meg is látszott a játék színvonalán. A hajrában izgulni kellett a korábban biztosnak vélt győzelemért.

Már az első támadásnál látszott, hogy mindkét csapatból hiányoznak a meghatározó játékosok. Alacsony színvonalú volt a játék, a kapusok könnyedén hárították az egyénieskedő támadások végén kapujuk felé tartó lövéseket, és ahogy a Pick kapusa, Dragan Marjanac a szerb, úgy a magyar kapuban Liszkai Szilveszter is több bravúrt mutatott be.

A magyar válogatott játékában semmi tudatosság nem volt, a belső posztokon rutintalan játékosokkal felálló, igazi irányító nélkül játszó csapat elsősorban akkor tudott gólokat lőni, amikor a társak megtalálták a végül 9 gólig jutott Gál Gyulát. Liszkai védései után több lerohanást is eredményesen fejeztek be az Iváncsik testvérek, és jól lőtte be helyzeteit a szélről Gulyás Péter is (aki a mérkőzés egy szakaszában jobbátlövőt játszott).

Felállt fal ellen azonban az egész mérkőzésen tehetetlenek voltunk, azok a fiatalok, akik megkapták a bizonyítási lehetőséget ezen a tét nélküli edzőmeccsen, egyelőre csak annyit bizonyítottak be, hogy legjobb esetben is cserék lehetnek posztjukon.

A félidő közepén több hibánkat is góllal büntették a szerbek, és átvették a vezetést, majd a második félidőben egy eredményes magyar periódus (Iváncsik Gergő és Ilyés talált be többször) után sem adta fel ellenfelünk. Hiába vezetett a magyar válogatott 4-5 góllal, a hajrára fordulva hibáival ismét felhozta a szerbeket.

A magyar válogatott további programja

Újévi Kupa, Csehország

Január 8, 17h - Magyarország-Lengyelország
Január 9, 16h - Magyarország-Csehország
Január 10, 13.30 - Magyarország-Szlovákia

Világbajnokság, Horvátország (csoportmérkőzések)

Január 17. 18:30, Eszék (Osijek): Magyarország–Ausztrália

Január 18. 17:00, Eszék (Osijek): Románia–Magyarország

Január 19. 17:30, Eszék (Osijek): Magyarország–Szlovákia

Január 21. 17:00, Eszék (Osijek): Magyarország–Argentína

Január 22. 19:00, Eszék (Osijek): Franciaország–Magyarország

(forrás: mksz.hu, handballnet.hu)

Az utolsó percekre már csak a lehető legszűkebb előnnyel érkeztünk, de a vendégek is idegesek voltak, és nem tudták kihasználni, hogy a magyar támadásoknál már az is ritkaságszámba ment, ha nem volt passzív a játékunk. Az utolsó támadásunkat másfél percesre nyújtva rettenetesen gyenge játékkal is megnyertük a mérkőzést.

A magyar csapatból Liszkai Szilveszter és Gál Gyula dicsérhető maradéktalanul, ugyanakkor a januári világbajnokság előtt néhány játékosának formájáról is képet kaphatott Hajdu János szövetségi kapitány. Ha ennek kiderítése volt a kapitány célja, akkor az edzőmérkőzés hasznosnak tekinthető, ha más, akkor biztosan kudarc.

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 29-28 (12-12)

A magyar válogatott gólszerzői: Gál 9, Iváncsik Gergő 6, Gulyás 3, Ilyés 3, Katzirz 3, Grebenár 2, Törő, Herbert, Iváncsik Tamás 1-1

Hétméteresek: 6/5 ill. 4/4
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc