Vujin: Cozma óta úgy játszunk, mint soha

2009.05.14. 00:25
A bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes MKB Veszprémnél bejelentették, Marko Vujin további három évig a csapat játékosa marad. A jobbátlövőnek előszerződése volt, barátja, Marian Cozma halála után távozni akart, de hiába hívta a BL-döntős Ciudad Real. A sajtótájékoztatón bemutatták a csapat új játékosát, a bosnyák Mirsad Terzicet, akit a Lemgóhoz igazoló Ilyés Ferenc pótlására igazolt az MKB.

Sajtótájékoztatón mutatták be az MKB Veszprém vezetői a csapat új igazolását, a bosnyák származású, de horvát útlevéllel is rendelkező Mirsad Terzicset, és bejelentették, hogy a német Gummersbachhal kötött előszerződése ellenére három évig a Veszprémben marad Marko Vujin.

Terzic a Celjétől érkezik, feladata a német Lemgóhoz távozó Ilyés Ferenc pótlása lesz. „Pályafutásom legnagyobb előrelépése, hogy Veszprémbe szerződhettem – mondta a veszpremkfc.hu-nak a klubhoz 3 évre aláíró balátlövő. – Óriási játékosok, hatalmas egyéniségek közé kerültem, remélem, hogy hasznos része leszek a csapatnak. Alig várom, hogy pályára léphessek Veszprém-mezben.”

Marko Vujin kis híján a Gummarsbach, majd később a Ciudad Real játékosa lett, a kiváló jobbátlövő közeli barátja, Marian Cozma halála után távozni akart, de a csapat annyira összeállt a tragédia után, hogy képtelen lett volna elhagyni Veszprémet. „Úgy kezdtünk el játszani, úgy összeálltunk, mint még soha. Ekkor döntöttem úgy, ez az a hely, ahol játszani, ahol élni akarok, ezzel a csapattal akarok minél több nagy győzelmet aratni.

Tudtam korábban is, hogy fantasztikus a veszprémi közönség, de az elmúlt hónapok még engem is megleptek: támogattak, amikor azt mondtam, megyek, és akkor is, amikor elmondtam, maradni szeretnék. A közönségen kívül persze fontos szerepe van maradásomban Mocsai Lajosnak, akinek nagyon sokat köszönhetek: én az ő keze alatt lettem jó játékos” – tette hozzá a csapat legeredményesebb átlövője.

Marko Vujin
Marko Vujin

„Mindent meg akarok nyerni, a Magyar Kupa mellett a bajnokságban is aranyra törünk, de legfontosabb célom, hogy veszprémi játékosként megnyerjem a Bajnokok Ligáját. Úgy érzem, jelenleg a Ciudad Real és a Kiel után a harmadik legerősebb csapat a miénk, és kis szerencsével már idén a csúcsra érhettünk volna.

Az utóbbi három hónapban sok volt körülöttem a bizonytalanság, az volt a kérdés, hogy maradok-e, vagy a Ciudad Realba igazolok. Sokat tettünk azért, hogy itt maradhassak Veszprémben, és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult.” – mondta Vujin.

Hajnal Csaba ügyvezető elmondta, folynak a tárgyalások egy másik celjei játékossal is, de Renato Suliccsal egyelőre még nincs végleges megállapodás. A korábban már Veszprémben is megfordult horvát válogatott beálló szerdán orvosi vizsgálatra jelentkezik a klubnál, az Index információi szerint gyakorlatilag veszprémi játékosnak tekinthető.