Tizenhetedszer lehet bajnok a Veszprém

2009.05.23. 11:23 Módosítva: 2009.05.23. 11:24
A férfi kézilabda bajnokság döntőjének 3. meccsén már a bajnoki cím a tét, mert az MKB Veszprém Szegeden is győzni tudott. A legeredményesebb magyar klub idén 5/5-re áll legnagyobb hazai ellenfelével szemben, ha vasárnap a Veszprém Arénában ismét győz, történelmet ír.

Egyetlen lépésre van a címvédéstől az MKB Veszprém, ha Mocsai Lajos csapata a vasárnap 12:45-kor kezdődő mérkőzésen legyőzi a Pick Szegedet, tizenhetedszer lesz magyar bajnok.

A legeredményesebb hazai klubcsapatnak minden esélye megvan, hogy hazai pályán behúzza a döntő 3. meccsét, miután kedden Szegeden is nyerni tudott, a két csapat idei összes találkozása veszprémi sikerrel zárult.

A bajnokság alapszakaszában, majd a Magyar Kupa döntőjében esélye sem volt a Szegednek, de a döntőre felszívta magát Vladan Matics viharos szezont futó csapata. A veszprémi első találkozón harcosan, jól küzdve nyílttá tudták tenni a meccset, de a hajrában érvényesítette nagyobb játéktudását a Veszprém.

Szegeden már nem csak egyes periódusokban, hanem szinte az egész meccsen egyenrangú fél volt a Pick, csak az első félidő végét rontották el a hazaiak. Innen még volt visszaút, a végjáték roppant szoros küzdelmet hozott, de a vendégek higgadtabbak maradtak, és nem érdemtelenül nyerték meg a feszült hangulatú összecsapást.

Ezzel 5-0-ra áll idén a két csapat, és óriási meglepetés lenne, ha a Veszprém Aréna 5000 nézője előtt szerezné meg idei első sikerét a Pick Szeged. A döntő előtt a szegedieknek esélyt kínált két veszprémi kulcsember kiesése, de a sérült Dejan Perics és Gál Gyula hiányában Liszkai Szilveszter és Uros Vilovszki kiválóan játszanak, a Szeged csak abban bízhat, hogy a Veszprém játékosai már bajnoknak vélik magukat.

„Nagyon fontos, hogy a játékosok tisztán lássák, precíz, tudatos felkészülésre van szükség. A csapat komoly tartásról adott tanúbizonyságot, hiszen egy rendkívül forró légkörben, nagy nyomás alatt tudott nyerni a Pick otthonában. – nyilatkozta Mocsai Lajos a veszprémi Naplónak. - A szemünk előtt kell azonban lebegjen a női Bajnokok Ligája döntő, amelyen hazai környezetben adta le előnyét a Győr. Határozott, önfeláldozó, alázatos kézilabdát lesz szükségünk, hiszen a párharc korántsem lefutott.”

A precíz játékkal az eddigiekben sem volt gondja a Veszprémnek, a döntő mindkét mérkőzését azzal nyerte meg a címvédő, hogy pontosabban játszott, kevesebbet hibázott, mint a Szeged. A győzelemhez ezen kívül Vladan Matics szerint még az is kellett, hogy a bírók túlságosan tiszteljék a Veszprémet.

„A szegedi meccsen sorsdöntő volt az emberhátrányunk. Nekünk ilyen a védekezésünk, egyesek szerint durva, szerintem csak harcos – mondta a sporthirado.hu-nak Vladan Matics. –Biztos vagyok benne, hogy egy nemzetközi kupameccsen a kettőből csak egy kiállítást fújtak volna be ellenünk, de Magyarországon a Veszprémet talán túlságosan is tisztelik a játékvezetők. Ennek ellenére a vasárnapi meccsen mindent megteszünk, és ha akkor sem sikerül legyőznünk az MKB-t, gratulálunk majd nekik a bajnoki címhez.”