Nagyon kikapott a Szeged a kézi BL-ben

2009.11.08. 18:29
A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzésen kapott ki a Pick Szeged a vendég spanyol Valladolidtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában. A vendégek csak a 7. percben lőtték első góljukat, de alig negyedórával később már ők vezettek, három-négy gólos előnyüket végig őrizték, sőt a végére hét góllal mentek el. Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat.

A Szeged lőtte a találkozó első három gólját, Dragan Marjanac hetest védett, a vendégek – ugyancsak büntetőből – csak a hetedik percben lőtték első góljukat. A 11. percre majdnem ledolgozta háromgólos hátrányát a Valladolid, de három perccel később már 9-5-re húzott el a Szeged.

9-8-ra zárkózott a spanyol csapat, kapust is cserélt a Szeged, Liszkai Szilveszter állt be. A 18. percben egyenlített a Valladolid, majd a vezetést is átvette, öt gólt lőtt egymás után a vendégcsapat, míg a Szeged egyet sem.

Az első félidő utolsó 10 percében fej-fej mellett haladt a két csapat, a Valladolid csak egy góllal tudott elmenni, a norvég bírók pedig gondolkodás nélkül szórták a kétperces büntetéseket.

A spanyolok rendre úgy játszottak emberhátrányban, hogy lehozták a kapust. A szünetben 15-12-re ment el a Valladolid, az utolsó nyolc percben nem volt szegedi gól, Sierra bravúrokkal védett.

A második félidő elején jött be először, hogy emberhátrányban nincs kapusa a Valladolidnak, de az első kilenc percben megmaradt a két csapat közti 3-4 gólnyi különbség.

pick

A félidő felénél már öt góllal ment a Valladolid, majd öt perccel később először volt hat gól a két csapat közötti különbség. A végére még növelte is előnyét a spanyol csapat, 60 perc játék után hét góllal nyert a Valladolid.

A Szeged jövő vasárnap a Montpellier-ben lép pályára. A csoportból az első négy jut a 16 közé, és a Pick csak a pont nélküli görög PAOK Szalonikit előzi meg, ezért most már bravúrra is szükségük lesz.

Férfi BL, A csoport, 4. forduló

Pick Szeged-Valladolid 23-30 (12-15).
A csoport másik mérkőzésén: Montpellier (francia)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 33-28 (19-14)
Az állás: 1. Montpellier 6 pont (138-106), 2. Constanta (román) 6 (122-115), 3. Valladolid 5, 4. Csehovszki Medvegyi 4, 5. PICK SZEGED 3, 6. PAOK Szaloniki (görög) 0