Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiszenvedett győzelem Ausztria ellen

2010.01.09. 22:00
A január 19-én kezdődő kézilabda Európa-bajnokság előtt az utolsó felkészülési tornát győzelemmel zárta a magyar válogatott, igaz, érthetetlenül kiengedett Ausztria ellen.

A bécsújhelyi Interwetten Kupa befejező mérkőzését az eddig még két nyeretlen csapat, a magyar és az osztrák játszotta, a győztes a harmadik helynél előrébb nem juthatott. Már a találkozó előtt kiderült, hogy Horvátországé a végső győzelem, mert legyőzték az eddig hibátlan lengyeleket.

A magyar válogatott rossz szokásától eltérően ezúttal jól kezdett, és 5-2-es előnyt szerzett, Iváncsik Gergő tarthatatlan volt. A kisebb hullámvölgy gyorsan jött az osztrák időkérés után, nyolcnál utolérték a mieinket.

Még egyszer volt egyenlő, onnan viszont többnyire már csak az volt a kérdés, kettővel vagy hárommal vezet-e a magyar csapat. Ilyés belendült, Gál Gyulát jól játszotta meg Eklemovics, a félidőben három volt a magyar előny. (16-13)

A második félidő közepén az osztrákok próbálkoztak, helyenként közelítették is a magyar csapatot, de amikor folyamatosan emberelőnyben játszhattak, akkor sem sikerült egy gólra felzárkózniuk. Gulyás Péter lőtt ekkor két gólt, Törő is jól dobott a szélről, Krivokapics pedig heteseket értékesített.

Az utolsó percekre mégis szoros lett az állás, mert a magyar csapat kiengedett, pontatlanná vált, Puljezevics ziccervédései nagyon kellettek. Végül egy gól lett a különbség, de a döntetlenért nem támadtak az osztrákok.

Jegyzőkönyv:

Magyarország-Ausztria 26-25 (16-13)
A magyar gólszerzők: Iváncsik G. 6, Laluska, Ilyés, Gál, Eklemovics 3-3, Iváncsik T., Törő, Krivokapics, Gulyás 2-2
Horvátország-Lengyelország 25-21
A végeredmény: 1. Horvátország 5 pont, 2. Lengyelország 4, 3. MAGYARORSZÁG 3, 4. Ausztria 0