Nagy László mégis a Veszprémé

2012.08.01. 09:53

Eldőlt, hogy a magyar bajnok MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Nagy László, a válogatott világklasszis átlövője.

A klub szerdán közleményben jelentette be, hogy hosszú tárgyalássorozat után sikerült megállapodnia a 31 éves játékost eddig foglalkoztató FC Barcelonával.

„A nemzeti válogatottba visszatért Nagy László a 2012/13-as szezontól már játszhat a Bajnokok Ligájában nagy célokat kitűző MKB Veszprém KC együttesében" - áll a klub közleményében.

„Nagyon örülök, hogy megoldódott az ügy, de most minden erőmmel az olimpiára összpontosítok" - nyilatkozta szerdán Londonban Nagy.

Június elején úgy tűnt, már biztos az átigazolása, ám július közepén a Barca jelezte, hogy mégsem, mert nem tudtak megegyezni a vételáráról. A nehézségeket az okozta, hogy Nagynak még egy évig élt a szerződése a katalánokkal, amiben meg volt határozva, hogy 3 millió euró a kivásárlási ára. Ennyit a Veszprém nem akart fizetni, a Barca sem akart ennyit kapni, ám a köztes összegben komoly nézeteltérések voltak.

A szegedi nevelésű Nagy 2000 óta játszott a Barcelonában, a magyar válogatottba három év kihagyás után júniusban tért vissza, a csapattal a norvégok elleni párharcban kiharcolta a 2013-as világbajnoki részvételt, jelenleg a londoni olimpián szerepel a csapattal, mely két meccs után egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

"A nemzeti válogatottba visszatért Nagy László a 2012/13-as szezontól már játszhat a Bajnokok Ligájában nagy célokat kitűző MKB Veszprém KC együttesében" - áll a klub MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Nagyon örülök, hogy megoldódott az ügy, de most minden erőmmel az olimpiára összpontosítok" - nyilatkozta szerdán Londonban az MTI-nek Nagy.