Ha túl jól működik, betiltják majd a magyarokat kiütő vészkapusozást

2014.12.17. 15:50

A korábbi dán szövetségi kapitány, Ulrik Wilbek szerint nem fogják engedni túl sokáig a kézilabdában a vészkapus alkalmazását. A női kézilabda-Európa-bajnokságon éppen Dánia mutatta meg, hogy mekkora előnyt jelenthet, ha a kapus helyett egy mezőnyjátékost küldenek be. A magyarok képtelenek voltak megfelelően reagálni erre a taktikai elemre.

„Ha ez elterjed, akkor azt hiszem, lesz ellene szabály is. Egy ponton majd meg kell kérdezünk magunktól: ilyennek akarjuk ezt a sportot?" – idézik a dán lapok Wilbeket.

„Tudom, hogy egy ideje már beszélnek erről a Nemzetközi Kézilabda Szövetségben (IHF), mert azt gondolják, ez már túl sok. Ha bebizonyosodik, mint ahogy azt Magyország ellen láttuk, hogy ez döntött, már lesz ellene szabály."

Wilbekt dicsérte Jan Pytlicket, amiért 45 percen vészkapussal játszatta csapatát, de egyúttal a magyar kapitányt is kritizálta. Nem érti, hogy a magyarok, miért nem gyorsították fel a játékot. „Két támadás után időt kértem volna, és azt mondtam, volna, hogy innentől csak fussunk és fussunk, azt kell elérnünk, hogy Kristina Kristiansen (ő viselte a megkülönböztető mezt) kénytelen legyen kapuba állni, minden alkalommal, amikor mi támadunk."

A dán edző szerint a magyarok azért nem ismerték fel, hogy mit kéne tenniük, mert túl nagy volt rajtuk a nyomás.