Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Férfi kézi: döntetlen után kétgólos vereség a svédektől

2018.01.08. 21:13

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott a szombati 29-29-es döntetlen után hétfőn újra kiállt Svédország ellen, másodikra viszont 31-29-es vereséget szenvedett Ljubomir Vranjes csapata.

Az MTI összefoglalója szerint a svédek elég gyorsan elhúztak 4-1-re, majd Mikael Appelgren folyamatos bravúrjainak köszönhetően nem hogy tartották a különbséget, de 7-2-re még jobban elléptek. Végül Lékai Máté és Bartók Donát góljaival 12-12-nél érték utol a hazai csapatot a magyarok, a szünetre viszont újra viszonylag nagy előnnyel mehetett Svédország, hiszen 18-14 volt az állás.

A második félidőt Juhász Ádám három hétméterese nyitotta, a második felzárkózás 23-23-nál sikerült aztán. Ekkor a svédek jól cseréltek kapust, Andreas Palicka védéseivel 29-26-os előnyre tettek szert, ahonnan a magyar csapatban már nem volt erő egy harmadik egyenlítésre is.

A magyar válogatott a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal van egy csoportban Varasdon (Varazdin), a négyesből az első három helyezett jut majd a középdöntőbe.

Eredmény

Svédország-Magyarország 31-29 (18-14)

a magyar gólszerzők: Bartók 6, Juhász Á., Bodó, Lékai 5-5, Balogh Zs., Hornyák, Jamali 2-2, Ancsin, Ligetvári 1-1