Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Vranjes: Nem kívánom egy edzőnek sem azt, amit tavaly átéltem

2018.09.14. 10:23

A Telekom Veszprém szombaton a Kielce ellen kezdi meg a szereplését a BL-ben, ennek apropóján pedig a VEOL-nak adott interjút Ljubomir Vranjes, a klub edzője, aki egyebek mellett az európai kézilabda helyzetéről, és a Veszprém előző idényéről is beszélt.

Tavaly megelőztük a Tisza-partiakat, de szerintem ennek a rangsornak nincs különösebb jelentősége. A Szeged kifejezetten jól igazolt, sokkal jobb csapata lehet, mint tavaly volt, úgy gondolom, jó eséllyel pályázik a Final Fourba jutásra is. 

– mondta Vranjes arra reagálva, hogy ezúttal a Veszprém a Szeged mögé, a kilencedik helyre került az EHF rangsorán, miután a csapat csak szabadkártyával került fel a BL főtáblájára.

Mint mondta, amióta a kézilabdában dolgozik, azóta nem volt ilyen erős gárdája a szegedieknek, de hozzátette, azt is mindenki tudja, hogy a Veszprém is jóval erősebb garnitúrával rendelkezik, mint eddig bármikor.

A Kielcével kapcsolatban Vranjes arról beszélt, hogy a lengyelek is új csapatot építenek: Slawomir Szmal és Karol Bielecki visszavonultak, több meghatározó ember pedig eligazolt, Manuel Strlek például már pont a Veszprémet erősíti. Elmondta, ők is hallották a pletykákat a Kielce anyagi problémáiról – állítólag húsz százalékkal csökkentették a fizetéseket is –, de úgy látja, ez erre az évadra még biztosan nem lesz komolyabb kihatással.

A Veszprém csoportjában egyébként szerdán már lejátszottak egy meccset, a Löwen óriási küzdelemben, 35:34-re verte a Barcelonát hazai pályán, ezzel kapcsolatban pedig úgy értékelt a veszprémi tréner, hogy a német csapat ismét megmutatta, otthon a világ egyik legjobb csapata, bárkit képes megverni, és ezt most be is bizonyította.

A mai csúcskézi palettája olyannyira kiszélesedett, hogy lehetetlen megjósolni, ki juthat be a legjobb négy közé a kölni döntőbe. Korábban előre leszögezhettük, hogy a PSG, a Kiel, a Veszprém szinte biztosan ott lesz a Final Fourban, ma viszont ilyet felelőtlenség lenne állítani, annyi jó csapat van Európában.

– mondta a szakember, aki szerint rettentő erős csoportba kerültek, ahol kiszámíthatatlan eredmények is születhetnek.

Vranjes a Veszprémről is beszélt, saját csapatával kapcsolatban megjegyezte, hogy eddig úgy érezte, benne volt a lábakban az alapozáson elvégzett kemény munka, de mostanra frissebbek lettek a játékosok, több erejük van és többet fognak futni. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy előfordulhatnak hullámzások, mert még nincsenek csúcsformában, ráadásul a belső posztokon szereplő Mahé, Mackovsek és Toft Hansen még nem is teljesen érzik otthon magukat a pályán.

Vranjes az előző idényre is kitért, mint mondta, tavaly valóban akadtak problémák az öltözőben, de ezek egy részén érzése szerint sikerült úrrá lenniük a játékosokkal.

Nem kívánom egy edzőnek sem azt, amit tavaly átéltem. Viszont most már nem tekintünk hátra, csak előre, és bízom benne, szombaton minden a tervek szerint alakul.

– húzta alá a tréner.

Hiába sztáredző egyébként a magyar kéziválogatottat és a Telekom Veszprémet is irányító Ljubomir Vranjes, az előző szezonban nem nagyon sikerült megmutatnia a kvalitásait: a Veszprém előbb nagyon simán kihullott a BL-ből a dán Skjern ellen, aztán 11 év után először bukott el a magyar bajnokságban a Szegeddel szemben, a válogatott pedig borzasztóan szerepelt az Eb-n – igaz, később aztán bravúrral, a szlovénok ellen kijutott a világbajnokságra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?