Ez már nem szenvedés, egyenesen szégyen

2018.11.10. 20:37

Ismét borzalmasan szerepelt a Telekom Veszprém, ezúttal az eddig nyeretlen svéd IFK Kristianstad otthonában kapott ki a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában. A magyar csapat mutatója a legutóbbi öt tétmeccsén egy győzelem és négy vereség.

Nagy László és Lékai Máté vezérletével jól kezdett a Veszprém, ezért a hazaiak vezetőedzőjének már a hatodik percben időt kellett kérnie (2-6). Ezután több mint hat percig nem talált be a magyar csapat, ezt kihasználva a svéd bajnok sikeresen felzárkózott (6-7).

A Veszprém itt még bírta a tempót, ismét ellépett, de védekezése nem volt tökéletes, így a szünetre 14-15-tel mentek a csapatok. A második játékrészben azonban már a támadójáték sem működött, a svédek pedig a hibákat kihasználva 32-29-re nyertek és megszerezték első győzelmüket a BL-ben.

A három győzelemmel és négy vereséggel rendelkező veszprémiek jövő szombaton hazai pályán lépnek pályára a BL csoportkörében, ismét a Kristianstad lesz az ellenfél.

Eredmény:

  • IFK Kristianstad (svéd)-Telekom Veszprém 32-29 (14-15)
  • A Veszprém gólszerzői: Mahé 4, Manaszkov, Tönnesen, Nagy L., Lékai 3-3, Gajic, Nilsson, Marguc, Strlek, Nenadic, Mackovsek 2-2, Jamali 1