Magyar kapitánykettős vezetheti az olimpiai selejtezőn a női kézicsapatot

2020.01.09. 13:26

A Digi Sport Reggeli Start című műsorában a Győri Audi ETO KC elnöke, dr. Bartha Csaba és az NB I.-es liga elnöke, Balássi Imre beszélt a női válogatott kapitánykérdéséről csütörtökön. A hét elején menesztette a magyar szövetség a kispadról Kim Rasmussent, utódja két magyar szakember lehet.

„Súlyos következményekkel járhat, ha nem jutunk ki az olimpiára és ezt nem szabad megkockáztatni” – hangsúlyozta dr. Bartha, aki elárulta, hogy csapata vezetőedzőjét támogatni fogják, hogy szövetségi kapitány lehessen.

Meg fogjuk hozni azt a határozatot, hogy a magunk részéről száz százalékban Danyi Gábor mellett vagyunk, és a magyar kézilabda érdekét szem előtt tartva zöld utat adunk.

Danyi Gábor Elek Gáborral együtt irányíthatja a női válogatottat a márciusi, győri olimpiai selejtezőn.

Danyi Gábor a győri csapat edzője a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén 2019. január 2-án
Danyi Gábor a győri csapat edzője a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén 2019. január 2-án
Fotó: Krizsán Csaba

A győri klubvezető úgy véli: „A világbajnokságon elért tizennegyedik hely egy ilyen csoportból és egy ilyen ágon, én azt gondolom, hogy elfogadhatatlan. Az élsportban egyetlen egy dolog számít, a teljesítmény”.

Balássi azt emelte ki, hogy Rasmussen tökéletes feltételeket kapott a munkához.

„Soha senki ilyen jellegű türelmet és ilyen jellegű feltételrendszert, mint ami megvolt Kim Rasmussennek, nem kapott a korábbi években. Ha egy magyar kapitánnyal fordul elő ilyen eredménytelenség, azt gondolom, lényegesen korábban történt volna a változás” – mondta Balássi.