A norvégok megmutatták ellenünk, mi a 200%-os ziccer

2020.01.18. 09:47

Az Izland elleni kézicsoda után pénteken kicsit visszatért a földre a magyar férfi válogatott, miután a középcsoportot a Norvégia elleni 36-29-es vereséggel kezdték.

A norvégok nagyon erősen indították a mérkőzést, 12 perc után már 10-3-ra vezettek, és a 14. percben úgy kellett lehozni (akkor már 11-4-es állásnál) Mikler Rolandot a magyar kapuból, hogy még nem volt védése, holott a mérkőzés előttig Mikler volt a magyar csapat egyik legjobbja.

A túloldalról Sander Sagosent lehetett kiemelni a mérkőzés előtt, az első csoportkört 27 góllal zárta, amivel második helyen állt a góllövőlistán, ehhez még hét gólt pakolt pluszban pénteken Magyarország ellen. Szinte tarthatatlan volt, de csak szinte, mert 10 dobásából csak hét ment be.

Ezek közül a legszebb a hajrában, az 55. percben jött, amikor egy végletekig kijátszott kínai figura végén talált be, ráadásul úgy, hogy a norvégok emberhátrányban, de lehozott kapussal voltak a pályán. A szinte biztosan jól begyakorolt figura pont magától Sagosentől indult, középre beindulva tette ki a jobb szélre a sarok legkülső pontján várakozó Kristian Björnsennek, aki ahelyett, hogy a rá kimozduló Székely Márton mellett valamelyik sarkot célozta volna meg, visszatette középre kínaira a feladó Sagosennek.

Hasonló szélre kitett emeléssekkel egyébként korábban is próbálkoztak a norvégok, a magyar védők többször is megpróbálták a levegőben lehalászni a labdát sikertelenül, aminek az lett a vége, hogy a hatoson belül ácsorogva figyelhették csak a szélről érkező dobást úgy, hogy nem avatkozhattak közbe.

Magyarország jelenleg 2 ponttal a középcsoport negyedik helyén áll, és vasárnap folytatja a játékot, akkor 16.15-től Szlovénia lesz az ellenfél. A folytatásban még kedden, 20.30-tól a svédek, majd szerdán 16.00-tól a portugálok ellen lép pályára a magyar csapat.