Kevesebb mint 9 millió forinttal kárpótolták a kézi-BL-ből kiejtett Szegedet

2020.04.28. 11:14

 Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) kompenzációt fizet azoknak a férfi és női kluboknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt meghozott döntések következtében lemaradnak a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről, írja az MTI.

Az EHF végrehajtó bizottsága pénteken a férfiaknál törölte az egyenes kieséses szakaszt, a sorozatból így már csak a december 28–29-én sorra kerülő kölni négyes döntő van hátra a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a Telekom Veszprém, a THW Kiel, a Barcelona és a Paris Saint-Germain részvételével.

A kimaradó tíz klub között összesen 250 ezer eurót (88,5 millió forint) osztanak szét.

A döntés vesztesei között van a Mol-Pick Szeged, amely így 8,85 millió forint kárpótlást kap, ami a költségvetésükhöz képest nem egy hatalmas összeg. A Bajnokok Ligája idei negyeddöntőjében a Szeged ellenfele a Veszprém lehetett volna.

A női BL budapesti négyes döntőjét az EHF reményei szerint szeptember 5–6-án rendezik, és ebben az esetben 3-án, csütörtökön kerül sor a negyeddöntőkre, ugyancsak Budapesten.

Amennyiben ez az időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két középdöntőcsoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A negyeddöntő törlése esetén a kieső négy klub egyenként 25 ezer eurót (8,8 millió forint) kap.

A férfi és a női BL mostani idényéből hátralévő mérkőzéseken – szeptemberben, októberben és decemberben – minden játékosnak abban a csapatban kell pályára lépnie, amelyben a meccs idején szerepelni jogosult, vagyis akik idén nyáron klubot váltanak, azok az esetleges negyeddöntőben és a négyes döntőben már új csapatuk színeiben játszhatnak.

Az EHF végrehajtó bizottsága döntött arról is, hogy a férfi Európa-ligában – amely ősztől a második számú európai kupasorozat lesz – csak olyan csarnokokban lehet majd mérkőzéseket rendezni, amelyeknek mindkét hosszanti oldalán van lelátó.