A finneken vagy a litvánokon át vezet az út a vb-re a magyar férfi kéziseknek

2024.01.27. 17:40
A finn–litván előselejtezős párharc továbbjutójával találkozik a magyar férfi kézilabda-válogatott a jövő évi világbajnokság selejtezőjében, számolt be a honlapján a magyar szövetség.

A szombati, kölni sorsolást az első kalapból várták a friss Eb-ötödik magyarok, akik idegenben kezdik a párharcot.

„Úgy érzem, megoldható a továbbjutás, illetve a kijutás a világbajnokságra. Nem is lehet más a célunk, noha természetesen mindig tiszteljük az ellenfeleinket” – idézte a weboldal José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitányt, aki kiemelte: 2025 legfontosabb versenye a férfiválogatottnak a világbajnokság.

„A selejtezőre az olimpiai kvalifikációs torna után másfél hónappal, a klubidény hajrájában kerül sor, ami minden csapat számára extra szakmai kihívást jelent, de természetesen azért fogunk dolgozni, hogy sikerrel vegyük a selejtezőt” – tette hozzá a szakember.

Március 17-én válik ismertté, hogy az előselejtezőből mely csapatok jutnak tovább. A selejtező első mérkőzéseire május 8-án és 9-én, a visszavágókra 11-én és 12-én kerül sor.

A vb házigazdái Horvátország, Dánia és Norvégia lesznek, rajtuk kívül az Európa-bajnoki elődöntős Svédország, Franciaország és Németország csapata automatikusan tagja a mezőnynek. A további 11 európai hely a selejtezőben talál gazdára.

A jövőre január 14. és február 2. között sorra kerülő világbajnokságnak Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont, írja az MTI.