Az Atlanta az 1. kör utolsó továbbjutója

2009.05.04. 11:10
Az NBA rájátszásának első körében két összecsapás is 7 meccsig tartott, a Boston után az Atlanta is hazai pályán nyerte meg a mindent eldöntő összecsapást, a Hawks a Miami legyőzésével készülhet a csaknem egy hete pihenő Cleveland ellen. Közben megkezdődött a második kör is, a Denver hazai pályán simán verte a Dallast.

Az Atlanta verekedte tovább magát az első körből utolsóként, a Hawks a 7. meccsen alaposan elverte a Miamit. A Joe Johnson vezette (27 pont, 8/6 hárompontos) hazaiak tavaly is hétmeccses sorozatba bonyolódtak a későbbi bajnok Boston ellen, a vereség után idén mindent megtettek az alapszakaszban, hogy pályaelőnyük legyen, és ez most továbbjutással kamatozott: a Miaminak csak percekig volt esélye a minden eldöntő mérkőzésen.

Atlanta-Miami 91-78

Pont: Johnson 27 ill. Wade 31
Lepattanó: Smith 9 ill. Haslem 13
Gólpassz: Bibby 6 ill. Wade 4
A párharcot 4-3-ra az Atlanta nyerte

A vendégektől Dwayne Wade mellett az újonc Michael Beasley próbálta feltartóztatni a Hawks, de a 2. negyedben ellépő Atlanta már látótávolságon belülre is alig engedte ellenfelét. A sorozatban jól védekező, de idegenben rapszodikusan teljesítő csapatnak a szakértők nem sok esélyt adnak a Cleveland ellen, de érdekes módon többen inkább előnynek vélik, hogy lendületből érkeznek a párharcba, miközben a Cavs – első továbbjutóként - már majdnem egy hete pihen.

Denverben már a konferencia elődöntőjében fogadta a Nuggets a San Antoniót legázoló Dallast, és – bár klasszisai helyett most mások villogtak - behúzta az első meccset. A hazaiak legeredményesebbje a brazil center Nené lett, a Denveren végig érződött, hogy igyekeznek okosan beosztani erejüket, így Carmelo Anthonynak sem kellett végigjátszania a meccset, J.R. Smith és Kenyon Martin megosztották a csatárok feladatait.

Denver-Dallas 109-95

Pont: Nené 24 ill. Nowitzki 28
Lepattanó: Andersen 5 ill. Nowitzki 10
Gólpassz: Billups 5 ill. Dampier 4
A párharc állása 1-0 a Denvernek

A Nuggets külső emberei nem fogtak ki nagy napot, ezen a poszton volt esélye a Dallasnak, de sem Jason Kidd, sem Jose Barea nem tudta hátára venni a csapatot, így Dirk Nowitzki szokásos hatékony játéka (28 pont, 10 lepattanó) kevés volt a győzelemhez. Pedig valakinek fel kell nőnie a német sztár mellé a Mavsból, különben az erejét tartalékoló Denver is simán átlép a texasiakon. Még úgy is, hogy Kenyon Martin változatlanul nem sokban emlékeztet két évvel ezelőtti önmagára, hacsak szokásos technikaiját nem számítjuk.