NBA: A Denver az első döntős nyugaton

2009.05.14. 09:25 Módosítva: 2009.05.14. 09:29
A Denver Nuggets hazai pályán megnyerte a Dallas elleni 5. meccsét, és 4-1-es összesítéssel bejutott a nyugati konferencia döntőjébe, ahol a Lakers-Houston párharc győztese lesz az ellenfele. A Denverben ismét kiválóan játszott Carmelo Anthony és Chauncey Billups, így a Dallasban hiába parádézott Dirk Nowitzki, a Nuggets simán nyert.

24 év után játszhat újra nyugati konferenciadöntőt a Denver Nuggets, miután 4-1-re lelépte a Dallast. A Mavs hiába küzdötte végig szívósan a párharc öt meccsét, a Nuggetsben kiegyensúlyozottan teljesítettek a húzóemberek, így a Dirk Nowitzkit többször magára hagyó dallasiaknak csak ahhoz volt elég erejük, hogy szorossá tegyék a meccseket.

Denver-Dallas 124-110

Pont: Anthony 30 ill. Nowitzki 32
Lepattanó: Billups 6 ill. Nowitzki 10
Gólpassz: Billups 12 ill. Kidd 9
A párharcot 4-1-re a Denver nyerte

A playoffban óriásit játszó Carmelo Anthony, Chauncey Billups kettős az 5. meccsen is odatette magát, az irányító kiváló százalékkal jutott 28 pontig, és kiosztott 12 gólpasszt is, a csatár pedig ismét csapata legeredményesebbje lett 30 pontjával. A Dallasban Nowitzki 12/12-es büntetőzéssel 32 pontot dobott, és 10 lepattanójával ismét hozta a szokásos dupla-dupláját, és Denverben végre ponterősen játszott Jason Kidd is, de a mezőnyből elképesztően (59 százalékkal) dobó Nuggetst csak megközelíteniük sikerült, megelőzniük nem.

A nyugati döntőben a Los Angeles Lakers-Houston Rockets párharc győztese lesz a Denver ellenfele, a 6. meccs előtt 3-2-re vezet a konferencia tavalyi győztese, a Lakers, melynek Texasban kellene behúznia a továbbjutást, ha nem akar hétmeccses sorozatból érkezni a döntőbe. Keleten hasonló a helyzet, a Cleveland (8-0-s playoffrekorddal) várja a Boston-Orlando sorozat végét.