Újra James mentette meg a Clevelandet

2009.05.29. 10:21 Módosítva: 2009.05.29. 12:31
A tripla-duplát elérő LeBron James vezérletével a Cleveland megnyerte a keleti elődöntő 5. meccsét, de az Orlandónak így is csak egy győzelem kell a nagydöntőbe jutáshoz. A jól játszó Cavs hiába próbálta meg kiállíttatni a vendégek centerét, Dwight Howard ott lesz a 6. meccsen.

A Cleveland jelezte, kész a bravúrra, hogy fordítson 1-3-ról a konferencia döntőjében (az NBA történetében ez csak 8 csapatnak sikerült), koncentrált, jó játékkal verték az Orlandót a két csapat 5. meccsén. Úgy indult, hogy a Cavs széttépi ellenfelét, a Magic csaknem húszpontos hátrányba került az első negyed után, de egy időkérés után összeszedték magukat. Nem is akárhogy, a 3. harmadban a vezetést is átvették, de az ismét megállíthatatlan LeBron James vezetésével a Cleveland végül megérdemelten nyert.

Cleveland–Orlando 112-102

Pont: James 37 ill. Turkoglu 29
Lepattanó: James 14 ill. Howard 10
Gólpassz: James 12 ill. Alston 4
Az állás 3-2 az Orlandónak
A mérkőzés statisztikái

James tripla-duplával mutatta az utat (37 pont, 14 lepattanó, 12 gólpassz), és ezúttal nem hagyták magára csapattársai sem: Mo Williams 9/6-os triplamutatóval dobott 24 pontot, és a másik hátvéd, Delonte West mellett a center, Z. Ilgauskas is hasznos játékot produkált. A vendégek sztárját, Dwight Howardot nem sikerült megállítania, az orlandói 24 pontot és 10 lepattanót szerzett, de ami még fontosabb a Magic szempontjából, ott lehet a 6. meccsen a pályán.

A Cavs játékosai mindent megtettek, hogy az eltiltástól egyetlen technikaira levő Howard türelmét elveszítve csináljon valami butaságot, az ő pótlása ugyanis szinte megoldhatatlan feladat a Magicnél. Egy Sczerbiak-fault után ez meg is történt, könyököse centikre zúgott el a clevelandi álla mellett, de nem fújták rá a technikait.

Az már látszik, hogy LeBron James bármikor tudja hozni ezt a játékot, de az is biztos, hogy az Orlandót csak akkor győzhetik le, ha a többi clevelandi is jól dob. Csütörtökön úgy is csak tízzel nyertek, hogy Jamesszel nem tudott mit kezdeni a Magic védelme.