Kobe Bryant elgázolta az Orlando Magicet

2009.06.05. 09:13
Komoly verést mért az Orlandóra a Lakers az NBA nagydöntőjének első meccsén, szoros első negyed után a hazaiak Kobe Bryant világklasszis játékával lemosták kelet bajnokát. A Lakers mindenben verte a Magicet.

Egy negyeden át volt képes szorossá tenni a döntő első meccsét az Orlando a Lakers otthonában, a meccs hátralevő részében Kobe Bryant elképesztő játékával hajtott Los Angeles széttépte ellenfelét. A Lakers fokozatosan leszakította a tanácstalanul vergődő Magicet, az utolsó negyedre már nem maradt nyitott kérdés, nem volt a játéknak eleme, amiben ne lett volna nyomasztó fölényben nyugat bajnoka.

Az Andrew Bynum, Lamar Odom kettős leradírozta a pályáról Dwight Howardot, az Orlando centere 6/1-gyel dobott a mezőnyből, a vendégek cserecenterének, a lengyel Marcin Gortatnak 20 percet kellett a pályán töltenie, hogy a palánk alatt ne verjék rommá a Magicet. Pau Gasol (16 pont) így is a második legeredményesebb Los Angeles-i lett, a belső posztok dupla duplája (11 pont, 14 lepattanó) ezúttal nem tőle, hanem Lamar Odomtól jött.

Az Orlando katasztrofálisan dobott a mezőnyből, a Lakers határozott védekezés megfojtotta a centere hiányában sokat, de mindössze 29 százalékkal próbálkozó vendégeket. Azok a játékosok, akiknek Howard helyett húzniuk kellett volna, sehol nem voltak, Hedo Turkoglu (11/3), Rafer Alston (9/2) és Rashard Lewis (10/2) összesen 27 pontra voltak képesek, miközben Bryant egymaga 40-et vágott.

A Lakers vezére egyéni playoffcsúcsot elérve mutatta az utat, rengeteget vállalt (34/16 a mezőnyből), emellett 8 lepattanóval és 8 gólpasszal szinte egymaga tépte szét az Orlandót. Mickael Pietrus és Courtney Lee felváltva próbálták megállítani a parádézó Bryantet, de ezen a napon senkinek nem volt esélye a többek között tökéletesen büntetőző (8/8) sztár ellen.

Az Orlando legeredményesebbje a Bryanttől csúnyán kikapó Pietrus lett, rajta kívül a februári sérüléséből visszatérő Jameer Nelson dicsérhető, de az ő játékuk is csak arra volt elég, hogy ne döngölje őket a parkettbe a Lakers. Az így is komolynak tűnő ütés kiheverésére három napja lesz a Magicnek, a sorozat magyar idő szerint hétfő hajnalban folytatódik.

Los Angeles Lakers–Orlando Magic 100-75

LA Lakers: Bryant 40, Gasol 16, Odom 11, Bynum 9, Fisher 9, Walton 9, Ariza 3, Powell 3
Orlando: Pietrus 14, Turkoglu 13, Howard 12, Lewis 8, Lee 6, Nelson 6, Gortat 4, Redick 3, Battie 2
Lepattanó: Odom 14, Bynum 9, Gaso, Bryant 8-8 ill. Howard 15, Gortat 8
Gólpassz: Bryant 8 ill. Nelson 4
Mezőnydobások: 46,1 ill. 29,9 (A mérkőzés statisztikái)
A döntő állása: 1-0 a Lakesnek