Ilyen, amikor LeBronék megállíthatatlanok

2013.06.14. 09:09 Módosítva: 2013.06.14. 16:09

Nyoma sem volt a Miami Heat-sztár LeBron James előző meccsen mutatott visszafogott teljesítményének az NBA döntő negyedik San Antonio Spurs elleni mérkőzésén.

Az első félidőben még hiába volt tízpontos előnyben a Heat, zárkóztak a hazaiak, a félidőben döntetlennel mentek pihenni. Szembetűnő volt, hogy a Spurs sokkal több labdát veszített az első két negyedben, ezeket a lehetőségeket ki is használta a címvédő Miami. A texasiaknál Parker sérülten is csapata legjobbja volt, tizenöt pontot szerzett a nagyszünetig.

A 113-77-es San Antonio-győzelemmel zárult előző mérkőzésen a harmadik negyedben dőlt el a meccs, most is ebben kezdett elszakadni a vendég Miami. Wade és LeBron egyre jobban felpörgött, a Spurs az előző mérkőzésen triplákat szóró Green és Neal hármasaival maradt versenyben. A negyedben egymást érték a látványosabbnál látványosabb blokkok, a Miaminál Bosh kétszer, a másik oldalon pedig Duncan állított meg támadásokat.

A negyedben egymást érték a látványosabbnál látványosabb blokkok, a Miaminál Bosh kétszer, a másik oldalon pedig Duncan állított meg támadásokat.

A zárónegyedben viszont megint rengeteg labdát szórt el a Spurs, hat perccel a mérkőzés vége előtt pedig Bosh már tizenegy pontosra növelte a vendégcsapat előnyét, innen már nem jöttek vissza a texasiak, a vége 109-93-as Heat-győzelem lett.

A tavaly győztes Miami nagy hármasa a legfontosabb mérkőzésre pörgött fel, James a döntőben most termelt a legjobban, harminchárom pont és tizenegy lepattanó volt a mérlege, mellette Wade harminckettőt dobott, Bosh pedig húsz pontja mellett tizenhárom lepattanót is összeszedett.

Kritikus sérültek Miamiban egy meccsnézés után

Összedőlt egy kikötőmóló csütörtökön az egyesült államokbeli Miamiben, legalább ötven ember a vízbe esett.

A fából készült szerkezetnek az a része zuhant a mélybe, amelyen egy, a Biscayne-öbölre néző sportbár volt. Az omlás idején mintegy százan tartózkodtak a mulatóhelyen, ők az NBA döntőjét néztek.

A hatóságok közlése szerint 24 ember megsérült, három állapota válságos. Egyelőre nem tudni, hogy miért dőlt össze a kikötőmóló.

A Spurs-edző Greg Popovich meg is jegyezte, nem tudták tartani őket. „Amikor James, Bosh és Wade ennyi pontot szerez, az ellenfélnek nagyon nehéz dolga van ellenük. Ha ilyen formában játszanak, csak tökéletes védekezéssel lehet megállítani őket".

LeBron is azt emelte ki, hogy mindhárman elkapták a ritmust, ilyenkor általában a csapatnak is jól megy. Hozzátette, volt rajtuk nyomás, mert ha elbukták volna a péntek hajnali mérkőzést, arra könnyen rámehetett volna a bajnoki címük is.

A folytatás vasárnap éjszaka jön, San Antonióban.

Döntő, 4. mérkőzés:

San Antonio Spurs-Miami Heat 93-109 (26-29, 23-20, 27-32, 17-28)
----------------------------------------------------------------

A párharc állása: 2-2.