A Golden State halálos sora elsöpörte a Pelicanst

2018.05.07. 10:31

A Golden State Warriors és a Houston Rocketst is már csak egy győzelemre van attól, hogy bejusson a nyugati főcsoport döntőjébe. Vasárnap mindkét csapat nyert, 3-1-re állnak az elődöntőkben.

A Golden State egy pillanatnyi esélyt sem hagyott a New Orleans Pelicansnak. Steve Kerr edző a halálos sort (Death Lineup) rakta fel a pályára, így Stephen Curry, Kevin Durant, Kyle Thompson, Andre Iguodala, Draymond Green kezdett. A Golden State kiváló védőmunkával megfojtotta a Pelicanst, az első negyed végén már 17 ponttal vezettek Duranték. A második negyedben még kicsit szorosabbá tudta tenni a meccset a New Orleans, de a következő játékrészben már újra 20 pont volt a különbség, innentől kezdve nem volt kérdés a győzelem. (118-92)

A csapatmukára építő Warriorsból Durant emelkedett ki 38 pontjával, 9 lepattanójával és 5 asszisztjával, de Curry is formában volt, 23 ponttal zárt.

A Houston Rockets is nagyjából végig vezetve nyert, a félidőre tízpontos előnyt hozott össze, amit aztán növelni is tudott. Chris Paul vitte a hátán csapatot, 27 ponttal zárt, de a magához képest kicsit gyengébben teljesítő Harden is bedobott 24 pontot.

Főcsoport-elődöntők, nyugat:

  • Utah Jazz-Houston Rockets 87-100
    Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1, a Houston javára.
  • New Orleans Pelicans-Golden State Warriors 92-118
    A párharc állása: 3-1, a Golden State javára.