Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Golden State halálos sora elsöpörte a Pelicanst

2018.05.07. 10:31

A Golden State Warriors és a Houston Rocketst is már csak egy győzelemre van attól, hogy bejusson a nyugati főcsoport döntőjébe. Vasárnap mindkét csapat nyert, 3-1-re állnak az elődöntőkben.

A Golden State egy pillanatnyi esélyt sem hagyott a New Orleans Pelicansnak. Steve Kerr edző a halálos sort (Death Lineup) rakta fel a pályára, így Stephen Curry, Kevin Durant, Kyle Thompson, Andre Iguodala, Draymond Green kezdett. A Golden State kiváló védőmunkával megfojtotta a Pelicanst, az első negyed végén már 17 ponttal vezettek Duranték. A második negyedben még kicsit szorosabbá tudta tenni a meccset a New Orleans, de a következő játékrészben már újra 20 pont volt a különbség, innentől kezdve nem volt kérdés a győzelem. (118-92)

A csapatmukára építő Warriorsból Durant emelkedett ki 38 pontjával, 9 lepattanójával és 5 asszisztjával, de Curry is formában volt, 23 ponttal zárt.

A Houston Rockets is nagyjából végig vezetve nyert, a félidőre tízpontos előnyt hozott össze, amit aztán növelni is tudott. Chris Paul vitte a hátán csapatot, 27 ponttal zárt, de a magához képest kicsit gyengébben teljesítő Harden is bedobott 24 pontot.

Főcsoport-elődöntők, nyugat:

  • Utah Jazz-Houston Rockets 87-100
    Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1, a Houston javára.
  • New Orleans Pelicans-Golden State Warriors 92-118
    A párharc állása: 3-1, a Golden State javára.