Albin
0 °C
11 °C

Az NBA elhalasztja Bryant tragédiája miatt a kedd esti Lakers-Clippers mérkőzést

2020.01.28. 10:07

Magyar idő szerint hétfő késő éjjel bejelentette az NBA, hogy Kobe Bryant halálos tragédiája miatt elhalasztja a keddi Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers mérkőzést a Lakers iránti tiszteletből, hogy nyugalomban gyászolhassák a csapat elvesztett legendáját. Kobe Bryant január 26-án, vasárnap vesztette életét egy helikopter-balesetben, azösszesen kilenc áldozat között volt Bryant 13 éves lánya, Gianna Maria is.

Hétfőn nehéz szívvel, de búcsút vett az NBA-legendától LeBron James is, aki Bryant vezérszerepét vette át a Los Angeles Lakersnél. James és a Lakers éppen Philadelphiából, a szombati mérkőzésükről tértek vissza, amikor értesültek a vasárnapi tragédiáról. Röviddel utána az NBC kamerái felvették, hogy a láthatóan megtört James a Los Angeles-i repülőtérre megérkezve próbál megbirkózni az érzelmeivel.

A videót elnézve nem csoda, hogy James csak hétfőn érzett magában erőt arra, hogy Bryant haláláról írjon. Instagramon arról posztolt, hogy még nem áll készen erre, de azért megkezdi a búcsúzkodást, bár mindig ahogy belekezd, a sírás fogja el Bryantre és lányára, Gigire gondolva.

Szinte csak most volt, hogy vasárnap reggel hallottam a hangodat, ahogy elindultunk Philadelphiából Los Angelesbe. Meg sem fordult a fejemben, hogy ez lesz az utolsó beszélgetésünk. Megszakad a szívem, összetörtem, testvérem!!

James azzal folytatja, hogy együtt érez Bryant feleségével, és Gianna Maria három, életben maradt testvérével, és ígéretet tesz, hogy továbbviszi Bryant örökségét, mert a Lakersnél mindennél többet jelent, majd arra kéri Bryantet, hogy adjon erőt neki, és vigyázzon rá az égből.

Annyi mindent akarok még elmondani, de nincs hozzá elég erőm. A legközelebbi viszontlátásig, testvérem!!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I’m Not Ready but here I go. Man I sitting here trying to write something for this post but every time I try I begin crying again just thinking about you, niece Gigi and the friendship/bond/brotherhood we had! I literally just heard your voice Sunday morning before I left Philly to head back to LA. Didn’t think for one bit in a million years that would be the last conversation we’d have. WTF!! I’m heartbroken and devastated my brother!! 😢😢😢😢💔. Man I love you big bro. My heart goes to Vanessa and the kids. I promise you I’ll continue your legacy man! You mean so much to us all here especially #LakerNation💜💛 and it’s my responsibility to put this shit on my back and keep it going!! Please give me the strength from the heavens above and watch over me! I got US here! There’s so much more I want to say but just can’t right now because I can’t get through it! Until we meet again my brother!! #Mamba4Life❤️🙏🏾 #Gigi4Life❤️🙏🏾

LeBron James (@kingjames) által megosztott bejegyzés,

Ezzel egy időben a profilképét is lecserélte Instagramon egy fotóra, amin ő és Kobe Bryant láthatók.

James szombaton, az említett Philadelphia elleni mérkőzésen előzte meg az NBA örökös pontrangsorán Kobe Bryantet, aki egyből gratulált is neki az eredményért. A történelmi esemény után James hosszasan beszélt Bryant rá, illetve az NBA-re tett hatásáról, majd elmesélt egy történetet még 2002-ből (a videón véletlenül 2001-et említ), amikor a mostani üzleti menedzserével, akkori középiskolai csapattársával elvezettek az All-Star-meccs helyszínére, hogy találkozzanak Kobe Bryanttel, aki egy cipőt is adott a találkozás végén Jamesnek.

Neki 14-es lába volt, nekem 15-ös, de így is abban játszottam

elevenítette fel. (A 14-es amerikai méret nagyjából 47-48-as európai cipőméretnek felel meg, a 15-ös pedig 48-49-esnek.)

James és Bryant sosem játszottak egy csapatban az NBA-ben, de a válogatottban csapattársak voltak a 2008-ban és a 2012-ben olimpiai aranyat nyerő csapatban.