16:00, December 01. ÉLŐ
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Michael Jordant hazugságon kapták Az utolsó táncban

GettyImages-52165421
2020.05.27. 11:41

A Michael Jordan életéről forgatott ESPN-sorozat, a The Last Dance/Az utolsó tánc ötödik része, a kosárlabdázó és az 1992-es olimpián induló amerikai válogatott a Dream Team kapcsolatáról szólt.

Az olimpiákon 1992-ig elméletileg csak amatőr kosarasok vehettek részt, így Barcelonában szerepeltek először NBA-játékosok az amerikai csapatban. A válogatottba tényleg zseniális játékosok kerültek, többek közt Magic Johnson, Charles Barkley, Patrick Ewing, Larry Bird és Karl Malone is. A tehetsége alapján itt játszhatott volna a Detroit Pistons kosarasa, Isiah Thomas is, de az ő szereplését megfúrták. A pletykák szerint maga Jordan intézte el, hogy kimaradjon.

A Last Dance-ben erről is kérdezték Jordant. „Tiszteltem Isiah Thomas tehetségét. Magic Johnson után őt tartottam a legjobb irányítónak. Nem számított mennyire utáltam őt, tiszteltem a játékát. Arra célozgattak, hogy volt egy kérésem róla, de én sohasem dobtam be a nevét."

Az amerikai válogatottnál Rod Thorn volt az egyik felelőse a játékosok kiválasztásának. Ő jól ismerte Jordant, hiszen 1984-ben a Chicago Bulls főigazgatója volt. Thorn is hasonló verziót adott elő, mint Jordan, szerinte sem merült fel, hogy kigolyózzák Thomast a csapatból. 

Ezzel szemben most felbukkant egy olyan 2011-ben készült hangfelvétel, ami mindennek az ellenkezőjéről szól. „Rod Thorn felhívott, én azt mondtam. Rod, én nem játszom, ha Isiah Thomas a csapatban van. Thorn aztán biztosított erről. Azt mondta: Tudod mit? Chuck (Chuck Daley vezetőedző) nem akarja Isiah-t, és így Isiah nem lesz a csapat tagja" – idézte fel Jordan Jack McCallumnak a történteket. Ez a beszélgetés a The Dream Team Tapes nevű podcastban most nyilvánosságra is került. 

Isiah Thomas szerint Jordan azért orrolt meg rá, mert az 1991-es kelet konferencia döntője végén, amit a Bulls nyert meg, nem ment oda hozzá kezet fogni. 

(via ESPN)

Borítókép: Michael Jordan és Isiah Thomas egy 1989-es mérkőzésükön (Andrew D. Berstein/Getty Images)  • Hírek
  • Hírek