Újra elővették a sztorit, amikor Britney Spears arcon ütötte magát egy NBA-sztár miatt

2024.01.21. 15:36
Nem könnyű az NBA kosarassztárjainak élete, főleg, ha az illető 224 centi magas, és mindenki meg akar ismerkedni vele. Victor Wembanyama, a liga legmagasabb játékosa vasárnap hajnalban Washingtonban brillírozott, és fővárosi vendégjátékával kapcsolatban előkerült egy korábbi videó, amelyen Las Vegasban próbált vélhetően autogramot kérni tőle Britney Spears, aki maga sem kispályás. Sajnos az énekesnő pórul járt.

Victor Wembanyama újoncidényének minden fellépése különleges esemény, még úgy is, hogy a 2023-as NBA-drafton egyes sorszámmal kiválasztott, 224 centis kosaras csapata, a San Antonio Spurs a liga egyik leggyengébb mérlegével (8/34) sereghajtó a nyugati főcsoportban. 

Csakhogy Wemby és csapata Washingtonban, a nemzet fővárosában vendégszerepelt, és a vendéglátó, a Wizards együttesében pályára lépett a francia sztár honfitársa és jó barátja, az ugyancsak 2004-es születésű, de még csak 19 éves Bilal Coulibaly, a tavalyi drafton 7-es sorszámmal elkelt 203 centis bedobó.

A két srác a 2022–2023-as szezont egy csapatban játszotta végig, mégpedig Párizs külvárosában, a Metropolitans 92 nevű klubban, ahol nem más volt az edzőjük, mint Vincent Collet, a legnevesebb francia szakember, a válogatott szövetségi kapitánya, aki 2009 óta irányítja a nemzeti együttest, és 2011-ben Eb-ezüst, majd két évre rá -aranyéremre vezette a kékeket, sőt 2021-ben a tokiói olimpián még az Egyesült Államokat is legyőzte a csoportban, más kérdés, hogy a döntőben újból összeakadt a két válogatott, és akkor az amerikaiak győztek szoros meccsen.

Wembynek és Coulibalynak is afrikai gyökerei vannak, előbbi édesapja kongói születésű, anyja francia, utóbbi pedig teljes egészében mali származású. (Wemby apja 198, anyja 191 centis, tehát volt honnan örökölni a termetét.)

Szóval, Wembanyama Washingtonban vendégszerepelt, és győzött is a Spurs 131–127-re úgy, hogy az óriás 24 pontot, 8 lepattanót, 4 gólpasszt és 6 blokkot hozott össze mindössze 28 percnyi játékkal. (Wemby maximum 28 percet játszhat meccsenként Gregg Popovich edző szigorú korlátozása miatt, aminek az az oka, hogy a közelmúltban egy hét leforgása alatt háromszor is kificamodott a bokája.)

Coulibaly sem játszott rosszul (14 pont, 4 lepattanó, 1-1 blokk és assziszt, 6/9 mezőnyből), ahogy az e röpke összeállításból is kiderül:

Szóval, megtörtént a két francia kosaras első NBA-összecsapása, amellyel kapcsolatban az amerikai média felemlegetett egy esetet még tavaly júliusból, amikor Wembanyama és a Spurs Las Vegasban járt. 

Nos, Wemby éppen bement egy előkelő étterembe, a ARIA Resort & Casino’s Catch nevű helyre, amikor egy csizmás szőke hölgy meg akarta kocogtatni a vállát, vélhetően azzal a szándékkal, hogy autogramot kérjen az óriástól. (A válláig föl sem ért, csak a háta közepéig…)

A videón az látható, hogy Wembanyama egyik testőre lesöpri a hölgy kezét a játékos hátáról, és a mozdulat közben, nyilván nem szándékosan, visszakézből arcul csapja a nőt.

Közben lehet hallani egy elfojtott kiáltást: „De hiszen ez Britney Spears!”

Summa summarum, Britney jelentette az esetet a rendőrségen, de végül nem lett semmi az ügyből, békésen elintézték, már csak azért is, mert kiderült, hogy az énekesnő saját magát ütötte meg.