Elég fapados lesz az egzotikus hangzású Fight Island

2020.06.10. 09:02

A koronavírus-járvány alatt többször felmerült, hogy egy szigetre viszik a világ vezető MMA-szervezetének, az Ultimate Fighting Championship gáláit. A legtöbb embernek valószínűleg az ugrott be erről, hogy majd a semmi közepén, egy egzotikus szigeten küzdenek meg a bunyósok. 

Dana White, az UFC elnöke kedden jelentette be, hogy  valóra válik a Fight Island terve, White azt is elárulta, hogy Abu Dzabiban, a Yas-szigeten rendezik meg az eseményt. A világjárvány kitörése óta kereste a megfelelő helyszínt a Fight Island számára, Abu Dzabi nyitott volt az ötletre. 

Minden a szigeten fog történni, senki sem hagyja el a szigetet. A versenyzők a szigeten alszanak, edzenek, esznek majd, senki nem hagyja el a szigetet.

Mindenkinek saját edzőterme lesz, a küzdőtér kint lesz a tengerpart homokján. Elképesztőek lesznek a körülmények

- mondta White.  A riporter kérdésére, hogy pontosan mekkora a sziget, Dana White röviden csak annyit mondott, hogy nagy.  A július 11-i UFC 251 lehet az első gála, amit már a Fight Islanden tartanak meg. 

Tehát aki a Survivorhoz hasonló látványt várt, annak csalódnia kell, mert ugyan a  Yas-sziget abból a szempontból valóban különlegesnek számít, hogy ott található a Ferrari World, a Warner Bros World, illetve az F1-es pálya, de azért nem egy egzotikus sziget valahol a Csendes-óceánon, amire mindenki gondolt. 

Az UFC május elején, a floridai Jacksonville-ben rendezett gálával tért vissza a járvány kitörése után. A következő gálát, az UFC 250-et, már Las Vegasban rendezték, viszont a városi járványprotokollnak megfelelően csak a helyi UFC-központban, nézők nélkül, csökkentett személyzettel és sor fertőtlenítési és szűrési eljárás betartásával.