Rossi megroppantotta Lorenzót

2015.10.11. 08:15

Újra nagy verseny volt a MotoGP-ben, a Japán GP-t egy váratlan ember, Dani Pedrosa nyerte meg a két vébérivális, Valentino Rossi és Jorge Lorenzo előtt.

Rossi remekül startolt az esőben, elsőként fordult, de Lorenzo egy kanyar múlva megelőzte, és iszonyatos tempóban elkezdett elhúzni az élen. A spanyol a futam kétharmadáig három és fél másodpercig növelte az előnyét, úgy tűnt, simán győzni fog.

Csakhogy Pedrosa a negyedik helyről elkezdett feljönni, megelőzte Andrea Doviziosót, és üldözőbe vette Rossit. Néhány kör alatt be is fogta az olaszt, aki nem is védekezett semmit, a legelső lehetőségnél elengedte a hondást.

Rossi arra számíthatott, hogy hátha Pedrosa meg tudja verni Lorenzót is, és hátha ő is profitálhat mögötte az íveit használva. Így is történt, Pedrosa megállíthatatlan volt, hamar beérte Lorenzót is, és megelőzte, Rossit pedig húzta maga után, aki így szintén felért a vb-ellenfélre.

Nagy csata sajnos nem alakult ki közöttük, mert öt körrel a vége előtt Lorenzo megroppant, elnézett egy féktávot, majdnem a pályáról is lefutott, így Rossi simán megelőzte.

El is lépett tőle, mint kiderült, Lorenzo a kezdetbeli iszonyatos tempóval elhasználta az esőgumijait, így képtelen volt újítani. Pedrosa 8 másodperccel győzött, Rossi nyugodtan bejött másodiknak, Lorenzo előtt.

Rossi így 14-ről 18-ra növelte előnyét a világbajnokságban, három futam van hátra, 75-öt lehet még szerezni.

Lorenzo egy hét múlva javíthat, jön az Ausztrál GP, még semmi nem dőlt el.

Az ujjtöréssel versenyző Marc Marquez negyedik lett, lemaradva.