Versenyre kész az első Zengő-Honda

297546
2016.04.11. 13:41

Remek hírt közölt hétfőn honlapján a Zengő Motorsport: elkészült a Mugennél az egyik 2016-ra szánt erőforrásuk, amit már csak be kell építeni a Honda Civicbe, így Ficza Ferenc végre élesben, 100 százalékon is kipróbálhatja a kocsit a hétvégi slovakiaringi futamon.

A nyitóhétvégén motorgondok miatt Ficza egy kölcsönbe kapott, eléggé lekorlátozott erőforrással mehetett a szombati szabadedzéseken és az időmérőn, most hétvégén, a második futamon viszont már a maximumon is terhelheti magát a 19 éves WTCC-újonc.

A csapat másik pilótájának, Nagy Dánielnek még várnia kell, az ő autója talán az április 24-i, hungaroringi versenyre elkészül: nem a Zengő Motosporton, hanem kizárólag a motort szállító Mugenen múlik.

Azzal, hogy Ficza nem sokkal a második futam előtt kapja meg az autóját, a pénteki teszten és a két szombati szabadedzésen kell majd megismerkednie a kocsival, és a lehető legtöbb adatot gyűjtenie körözés közben, hogy kiderüljön, minden rendben van-e.

A pénteki félórás teszt 12.30-kor lesz a Slovakiaringen, szombaton a két délelőtti szabadedzés után délután 14.00-kor kezdődik majd az időmérő, amit vasárnap 12.10-kor és 14.15-kor követ a két futam.