Michelisz Szlovákiában is dobogókra hajt

2016 wtcc le castellet france 1930
2016.04.15. 17:24

Az egyik kedvenc pályájának tartja a Slovakiaringet Michelisz Norbert, amin ráadásul a hangulatra sem szokott panasz lenni, a Dunaszerdahely melletti helyszínre ugyanis rengeteg magyar szurkoló látogat ki a versenyekre.

Idén Michelisz mellett már a zengős Ficza Ferencnek is drukkolhatnak majd, az ő Hondája elkészült a szezon második versenyére, Nagy Dánielnek viszont – remélhetőleg csak a hungaroringi versenyig – még várnia kell az éles bevetésre.

Szlovákiában továbbra is 80 kiló súlyelőnye lesz majd a Hondának a címvédő Citroennel szemben, a pálya vonalvezetése viszont itt már inkább a francia kocsiknak kedvez majd szemben a Paul Ricard-i idénynyitóval. Ennek ellenére továbbra is a dobogós helyen szeretne végezni Michelisz, az időmérőn pedig a legjobb öt közé szeretné beverekedni magát.

És hogy miért kedveli annyira a szlovákiai pályát a Honda magyar gyári pilótája? "Az egyik legtechnikásabb kör a naptárban. Vannak rajta szintkülönbségek, beláthatatlan kanyarok, szinte padlógázos kanyarok, és ezek mind kihívást jelentenek" – írja blogjában . Olyannyira vannak rajta padlógázos kanyarok, hogy rögtön a második, elnyújtott jobbos az egyik leggyorsabb kanyarja az idénynek – ezt 215 km/h-s tempóval veszik általában a pilóták.

A gyári hondások egy futam után remek helyzetből várják a folytatást, Franciaországban Rob Huff nyert egy futamot a csapatnak, Michelisz Norbert négy év után duplázott a dobogón, összetettben pedig Tiago Monteiro vezetésével a 2-4. helyeket foglalják el, vagyis jó szlovákiai eredménnyel akár még jobb pozícióból érkezhetnének a Hungaroringre.

A szombati időmérő 14.00-kor kezdődik, a két vasárnapi futam 12.10-kor és 14.15-kor rajtol.