Michelisz pilótája második az Európa-kupa összetettjében

2019.08.04. 14:14

A szombati, balesetekkel tarkított futam után szoros küzdelmeket hozott a TCR Európa-kupa vasárnapi versenye a németországi Oscherslebenben, ahol a győztes mögötti három helyezett sorrendje megismétlődött a két futamon.

A fordított rajtrácsos vasárnapi versenyt az élről induló Alex Morgan nyerte az őt végig centiméterekről támadó Tom Coronel, illetve az összetett pontversenyben már tetemesnek nevezhető előnnyel vezető Josh Files előtt. A negyedik szombathoz hasonlóan a TCR Ek mezőnyéhez frissen csatlakozott Dominik Baumann lett, aki a sorozatból kitiltott Dušan Borković helyét vette át a Target Competitionnél.

Az egyéni pontversenyben ezúttal Luca Engstler volt pontszerző a M1RA pilótái közül, ő a hetedik helyen ért célba, öt pozíciót javítva a rajthoz képest. A gyors előrelendülés után Jessica Bäckman Hyundaia mögött akadt meg a német pilóta. Michelisz Norbert és Bári Dávid versenycsapatának másik pilótája, a hét közben igazolt Szabó Zsolt éppen csak, hogy lemaradt a pontszerzésről, de a csapatversenyben így is szállított pár pontot a M1RA-nak.

Tenke Tamás, a Zengő Motorsport pilótája korai kiesőként utolsó lett a vasárnapi futamon.

Két versenyhétvégével a szezon vége előtt Josh Files 78 ponttal, vagyis majdnem pontosan két futamgyőzelmi pontszámmal vezet Luca Engstler előtt, aki mögött 10 ponttal lemaradva jön a harmadik helyezett Julien Briché. A csapatverseny első helye már korábban eldőlt, az öt autóval nevező Target jelenleg 583 ponttal áll az élen, második a Team WRT 324, harmadik a M1RA 272 ponttal.

Folytatás egy hosszabb nyári szünet után szeptember 21-22-én Barcelonában.