Havi 60 milliót csalt el a pókerbajnok

2012.01.04. 09:22
Phil Ivey 920 000 dollárt keresett havonta, mégis csak 180 ezer tartásdíjat fizetett feleségének.

Phil Ivey minden idők egyik legsikeresebb pókerjátékosa, élőben, online, versenyeken és a cash game-ben is több millió dollárt nyert, emellett laza életvitele és házassága miatt irigyelték. 2009 decemberében kapcsolata megszakadt, hét év után elvált, ekkor ékszerekben 1 millió dollárt, közös otthonuk árából és üzleteinek bevételéből 40%-ot, valamint egy autót adott feleségének, írja a Póker Akadémia.

Az egyszeri, kétmillió dollárnyi juttatások mellett Ivey 2010 elejétől havonta 180 000 dollár tartásdíjat is fizetett, egészen 2011 áprilisáig, mikor munkaadójával, a Full Tilt Pokert működtető Tiltware céggel megszűnt a kapcsolata.

Onnantól Ivey nem kapott fizetést a cégtől, így feleségének sem volt köteles tartásdíjat fizetni. A válási szerződésben ugyanis szerepelt egy olyan kikötés, hogy ha Ivey kapcsolata megszűnik a Tiltware-rel, akkor mentesül fizetési kötelezettsége alól.

2011 végén a pókersztárt volt felesége, Luciaetta vesztegetéssel vádolta meg: Ivey állítólag ötezer dollárt adott Bill Gonzales bírónak, aki cserébe válásnál az asszonyra nézve kedvezőtlen ítéletet hozott, azaz túl alacsonyan határozta meg a neki járó juttatásokat.

Kiderült, hogy igaza volt, kiszivárgott ugyanis, hogy Ivey havonta 920 000 dollárt keresett a Tiltware-nél, aminek csak az ötödét adta feleségének. Luciaetta férje bevételeinek felére tartja magát jogosultnak, így véleménye szerint havi 180 000 helyett 480 000 dollár illette volna meg, amit most akar behajtani volt férjén.

Az újabb pereskedéssel Phil Ivey több millió dollárt veszíthet, valamint a hírnevén és szavahihetőségén is hatalmas csorba esett.