Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A tongai szánkós ismét jobb volt Pulainál

2010.01.08. 16:33

A szánkóra váltott kenus olimpiai bajnok a pénteki Világkupa-versenyen is rajthoz állt.

Az olimpiai kvalifikáció lezárása előtti utolsó előtti versenyén vett részt Pulai Imre. A kenus olimpiai bajnok, aki most szánkóval akar ott lenni a februári vancouveri játékokon, még nem adta fel a reményt, hogy kijusson.

Ez a Világkupa-rangsor alapján aligha sikerülhetne neki, hiszen a férfi egyesben a legjobb harminc lehet ott az olimpián. Azonban ha végigmegy a szezon versenyein, a nemzetközi szövetség dönthet úgy, hogy indulhat Vancouverben, mivel azt már bizonyította, hogy az olimpiai pályán biztonsággal végig tud siklani.

Így rajthoz állt a hétvégi Világkupa selejtezőjének számító Nation Cup winterbergi futamán is, egy számára ismeretlen pályán. A németországi versenyen Pulai harmincnyolcadik lett a harminckilenc indulóból. Csak egy koreai versenyzőt sikerült megelőznie, így eggyel előtte végzett a szánkós mezőny aktuális kuriózuma, a tongai Bruno Banani is.

A százezer lakosú csendes-óceáni sziget sportolója a királyi család kezdeményezésére ült szánkóba, ugyanis elhatározták, hogy szeretnének tongai olimpikont a téli játékokon. Az Európában tanuló 22 éves Bananira esett a választás, aki egy éve először ült szánkóba.

Banani és Pulai együtt készülnek, ugyanis mindketten tagjai a Nemzetközi Szánkószövetség csoportjának, amelyben olyan, a szánkósportban kevés tapasztalattal rendelkező országok sportolói edzenek, mint Magyarország és Tonga. Banani egyébként nem ügyetlen, nemcsak az olimpiai bajnok Pulait, de másokat is rendre meg tud előzni. Igaz, a Nation Cup-versenyeken első húszba még nem tudott érni, vagyis ő sem vehetett még részt a Világkupa főfutamaiban.

Az olimpiáig még két Világkupa-futamot rendeznek a szánkósok, de a következő, oberhofi verseny után lezárul az olimpiai kvalifikáció.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?