Halléban folytatja a megalázott világelső

2008.06.09. 12:15
A Roland Garros után a férfiak három, a nők két helyszínen folytatják a küzdelmeket.Jelentős mozgások voltak a világranglistákon. A nőknél helycsere volt az élen, Szávay két helyett esett vissza, most 15.

A női világranglistán mostantól Ivanovics az első, Sarapova a második. Gyementyjeva három, Szafina öt helyet lépett előre. Szávay Ágnes két helyet csúszott vissza, most a 15. A férfiaknál az első hat helyen nem történt változás, a 7.-től a 20.-ig viszont mindenütt. Almagro hét, Fernando Gonzalez tíz helyet ugrott előre. Bagdatisz kicsúszott a legjobb húszból, Robredo is öt helyet zuhant.

A nőknel két közepes erősségű tornát rendeznek a héten. Birminghamben Tier III-as, 200 ezer dolláros, Barcelonában Tier IV-es, 145 ezer dolláros torna lesz. Angliában Czink Melinda indult a selejtezőben, második kiemeltként az első körben a hazaiak szabadkártyását, Sarah Borwellt verte három játszmában, a főtáblára kerülésért a francia Fedossova állta útját, 6:3, 6:3-ra verte a magyart.

Akinek viszont nagy szerencséje volt, a visszalépések miatt szerencsés vesztesként főtáblán kezd, első ellenfele a világranglista-88. Vania King lesz. A főtáblán 56 versenyző szerepel, a legjobb nyolcat kiemelték. Szafina visszalépett, az első négy kiemelt: Bartoli, Vaidisova, Bammer, Bondarenko.

A barcelonai torna igazgatója Arantxa Sánchez Vicario, a spanyolok korábbi klasszisa. A tornán az izraeli Shahar Peer az 1. kiemelt, a továbbiak: Kirilenko, Cibulkova, Safarova.

A férfiak három helszínen, Londonban, Varsóban és Halléban találkoznak. A Queen’s Clubban és a németországi tornán 713 ezer, Varsóban 425 ezer euróért teniszeznek.

A londoni füves versenyen erős mezőny jött össze. Nadal, Djokovics, Roddick és Nalbandian az első négy kiemelt. A tornát legutóbb az amerikai Andy Roddick nyerte. A z utóbbi nyolc évben vagy Roddick, vagy Lleyton Hewitt győzött itt, mindketten négy-négy elsőséggel büszkélkedhetnek.

A Roland Garros döntőjében csúnyán bukott Roger Federer a másik füves tornán, Halléban próbálkozik. Mögötte James Blake, Tomas Berdych és Juzsnij az első négy kiemelt. Federer a német Berrer ellen kezd, James Blake első ellenfele a szintén német Björn Phau lesz. Tavaly Tomas Berdych nyert, azt megelőzően Federer egymás után négyszer tudott első lenni.

Varsóban salakon küzdenek. Nyikolaj Davigyenko az első kiemelt, az első fordulóban az uruguayi Cuevas lesz az ellenfele. A második helyre Tommy Robredót rangsorolták, a spanyol a lengyel Przysiezny ellen kezd. A harmadik kiemelt Juan Monaco, a negyedik Gilles Simon.