Roland Garros: Schiavone győzött női egyesben

2010.06.05. 19:24

Az olasz Francesca Schiavone nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesét, miután a szombati döntőben két szoros játszmában győzött az ausztrál Samantha Stosur ellen. Az összecsapás 1 óra 38 percig tartott a Philippe Chatrier-ről elnevezett centerpálya zsúfolásig megtelt lelátói előtt. Az idei Roland Garroson 17. helyen kiemelt, 30 esztendős Schiavone pályafutása során először nyert Grand Slam-tornán. A GS-viadalok történetében először győzött olasz női versenyző. Schiavone ezzel a sikerrel hétfőtől a 6. lesz a világranglistán, két hete még a 17. volt.

Francesca Schiavone (olasz, 17.)-Samantha Stosur (ausztrál, 7.) 6:4, 7:6 (7-2)
Az első játszmában egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. Ezt követően Stosur bizonytalankodni kezdett, Schiavone elnyerte a szerváját, hozta a sajátját és negyven perc alatt jutott előnyhöz.
A második szettben az ausztrál játékos 4:1-es előnyhöz jutott, de az olasz feltámadt, kiegyenlített, majd a rövidítésben dőlt el a meccs sorsa. Stosur egyre többet hibázott, rivális négy meccslabdához jutott (6-2), amelyek közül már az elsőt kihasználta, majd nagy boldogságában meghempergett a Roland Garros vörös salakján, amelyet meg is csókolt.
Az ausztrál teniszező 28 önhibát vétett, ellenfele csupán 19-et, míg a nyerő ütések vonatkozásában 26-25 volt Schiavone javára.