Fucsovics tornagyőztes: 36 éve nem látott magyar teniszsikert ért el

Fucsovics-Gojowczyk a genfi ATP-torna döntőjében

Vége
K EPA20180525162

A legfontosabbak

Index
2018.05.26. 15:23

Összefoglaló

Fucsovics Márton nagyszerű játékkal 6:2, 6:2-re megnyerte a genfi ATP-torna döntőjét
36 év után tudott újra ATP-tornát nyerni magyar férfi teniszező
A döntőben a top50-es német Peter Gojowczyk volt Fucsovics ellenfele
A magyar teniszező nagyon nyugodt, koncentrált volt az 1 óra 8 perces mérkőzésen
Az első szervák mögött szinte mindig nyerte a pontokat, míg a német végig többet hibázott
A tornagyőzelemmel Fucsovics bejön a legjobb 50-be, a 45. lesz a világranglistán
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Fucsovics parádésan szerepelt egész héten Genfben. Az első körben az ötödik helyen kiemelt, világranglista-36. spanyol Albert Ramos-Vinolast mosta le 6:1, 6:2-vel. Aztán a fiatal amerikai tehetség, Frances Tiafoe ellen sem veszített szettet, 7:6, 6:4-gyel ment tovább.

    A legnagyobb sikert a korábbi háromszoros Grand Slam-győztes, olimpiai bajnok és címvédő Stanislas Wawrinka kiverése volt, ahol a második szettben játékot sem bukott, 6:4, 6:0 lett a vége. Az elődöntőben az ötödik kiemelt Steve Johnson nyert ellene először szettet, de 2:6, majd 0:3 után Johnson csak két játékot volt képes nyerni és 2:6, 6:4, 6:1-gyel jutott tovább a magyar.

  • Nagyon régen fordult elő, hogy férfi magyar teniszező ekkora sikert érjen el. Döntőbe legutóbb Taróczy Balázs jutott, 1984-ben az Indianapolisban rendezett tornán. ATP-tornát nyerni is legutóbb neki sikerült, amikor 1982-ben Hilversumban lett első. Azaz, a férfi magyar teniszsport 36 éve vár az újabb bravúrra.

  • Élete egyik legnagyobb meccse előtt áll Fuvocsics Márton, a legmagasabban jegyzett férfi teniszező, aki szombat fél négytől a német Peter Gojowczyk ellen játssza majd a genfi, 503 ezer eurós ATP-torna döntőjét. Bár a magyar játékos 2010-ben megnyerte a junior wimbledoni teniszbajnokságot, felnőttként élete legnagyobb sikere előtt áll, a világranglistán pedig egészen biztosan karriercsúcsot fog dönteni.