Bonifác
10 °C
17 °C

Djokovic nyolcadik AusOpenjét nyerte döntő szettben Thiem ellen

Vége
2020-02-02T124808Z 1660965226 UP1EG220ZK8AT RTRMADP 3 TENNIS-AUS

A legfontosabbak

2020. február 2., 13:09
Djokovic előnyben van
2020. február 2., 12:15
Thiem szettelőnyben
2020. február 2., 11:49
Thiem dupla brékelőnyben
2020. február 2., 11:39
Thiem azonnal előnybe került
2020. február 2., 10:39
Djokovicé az első szett
2020. február 2., 10:21
Thiem visszajött
2020. február 2., 09:58
Djokovic már előnyben
Iván András
Csatári Flóra Dóra
2020.02.02. 11:23

Összefoglaló

A második kiemelt Novak Djokovic az ötödik kiemelt Dominic Thiem ellen játszott az Australian Open döntőjében
Az első szett 6:4-re Djokovicé lett
A második játszmában Thiem 6:4-gyel kiegyenlített
A harmadik szett 6:2-re az osztráké
Djokovic a negyedik szettben 6:3-mal kiegyenlített
A döntő szettet 6:4-re nyerte Djokovic
Djokovic új rekordot jelentő nyolcadszor nyerte meg a tornát, összességében 17. Grand Slamnél jár, újra ő lesz a világelső
Thiem harmadik Grand Slam-döntőjében játszott
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A bréklabdánál is lejárt a 25 másodperces idő, második szervát kellett adnia Djokovicnak. Ott borzasztó hosszú tenyerest ütött Djokovic. A levonuló szerb odapaskolt a székbíró lábához, mielőtt leült volna.

 • 29 ütésváltásos labdamenet végén Thiem keresztje csúszott ki. A következő pontnál Thiem ütötte be a tenyeres nyerőt. Jött megint egy kettős hiba Djokovictól. Már pont mozdult volna a szerb, de a székbíró szólt Djokovicnak, hogy letelt a 25 másodperces idő, ami alatt szerválnia kellene a játékosnak. Hosszú labdamenet jött, Djokovic megpróbált egy rövidítést a végén, hálóba ment. 15-40.

 • Brék
  Djokovic
  4:4

  Thiem a bréklabdánál is megpróbált hosszan játszani, a végén bevágni egy fonák egyenest a vonalra, de széles lett. Visszajött a szerb.

 • Az első pont Thiemé, a másodiknál viszont Djokovic returnje után hosszúra ütötte. Bevállalt egy kockázatosabb tenyeres keresztet, a vonalbíró kint látta. Thiem challenge-et kért, de az is megerősítette az outot. Thiem aztán a kemény tenyeresek után nagyon jó ütemben váltott rövidítésre, Djokovicnak esélye sem volt odaérni. Jó szerva, sima befejezés nyerővel. Djokovic letámadta a második szervát, Thiem hosszúra ütötte vissza. Thiem fonákja elakadt a hálóban, bréklabda.

 • A második szettben eddig 59 százalékban üti be az első adogatásait, amelyekből 90 százalékban, a második szervái mögött pedig 57 százalékban meg is nyerte a labdameneteket.

  Az első játszmában ugyan jobb százalékban hozta az első szerváit (73%-ban), de azokból csak 63 százalékban, a második adogatásaiból pedig csak 23 százalékban tudott pontot csinálni.

 • Ász Djokovictól, aztán újabb jó szerva, tenyeres nyerő. 40-0-nél a hálóhoz érkezve azonban szélesre ütötte a röptét a szerb. Végül egy tenyeres nyerővel lezárta a gyors gémet. (6:4, 3:4)

 • Nagyon bátran játszott Thiem a bréklabdánál, szép tenyeres nyerővel fejezte be. Aztán egy jó szerva az osztráktól, nem ment pályára Djokovic returnje. Végül a szerb egy fonák nyesése akadt el a háló tetejében. (6:4, 2:4)

 • Az első lecsapást még Djokovic kezére adta Thiem, de a másodiknál már kivégezte a pontot. Egy hosszabb labdamenet végén Thiem ütötte a hálóba, aztán viszont jó szerva után simán fejezte be. Djokovic támadta Thiemet a következő pontnál, az osztrák rosszkor vállalt be egy kockázatosabb fonákot, belehibázott. Kettős hibával bréklabda. 30-40.

 • Megint challenge mutatta, hogy kicsit széles volt Djokovic szervája. Két pont a szerbé, de aztán második szervánál lett volna lehetősége Thiemnek. Djokovic azonban egy jó tenyeressel kiszorította, Thiem ütötte szélesre. A következő pontnál is hiába futott mindenért, a végén ő ütötte hosszúra. (6:4, 2:3)

 • Thiem rögtön egy szép nyerővel kezdte az adogatását, aztán Djokovic rontott megint. Thiem simán beérte Djokovic rövidítését, az átemelési kísérletet könnyedén fejezte be lecsapással. Utána Thiem szélesre szálló fonák egyenesével először nyert fogadópontot Djokovic a szettben. A szerb tenyereseivel megdolgozta Thiemt, végül egy rövidítést vállalt be, challenge-ből látszott, hogy milliméterekkel kint volt. (6:4, 1:3)

 • Thiem szélesre ütötte a fonák egyenest a bréklabdánál. A következő pontnál azonban keményen meghúzta a tenyereseit, Djokovic fogyott el a végére. Djokovic jó szerva után a hálóhoz felérkezve fejezte be tenyeressel, pont a vonalra ment a nyerő. Utána újabb rontás a szerbtől, harmadszor is bréklabda. Újabb kettős hiba, ezzel a játékot is bukta Djokovic.

 • Már gyakrabban jönnek hibák Djokovictól is, mint a meccs elején. Megint a szerb ütött hosszúra egy ziccer tenyerest. Thiem fogadása hosszúra szállt, utána azonban egy pazar fonák egyenes nyerőt küldött a vonalra. 15-30-nál Djokovic jó szerva után simán fejezte be a pontot. Djokovic kockáztatott, kettős hiba lett a vége. 30-40.

 • Óriási labdamenet Thiem adogatásánál az első pontnál. Ejtés, visszaejtés, Djokovic lecsapása Thiem kezére ment, végül csak a szerb hibázott bele. Széles return Djokovictól, aztán megint hosszúra ütötte a szerb. Egy ász a végére Thiemtől, miközben egy órája tart a meccs. (6:4, 1:1)

 • Thiem bátran kezdte fogadóként a második szettet, de Djokovic simán hozta az adogatását. (6:4, 1:0)

 • Viszont sosem verte még meg Grand Slam-tornán Dominic Thiemet.

  Tavaly a Roland Garros elődöntőjében kerültek egymással szembe legutóbb olyan meccsen, amit három nyert szettre játszottak. Akkor a nyitó szett Thiemé lett, a mérkőzés pedig ött szettben dőlt el.

 • Djokovic borzasztó koncentráltan kezdte a meccset, nagyon jól szervált, és szinte csak ő nyerte a hosszabb labdameneteket az elején. Brékelőnybe került, azonban a szett közepén 4:2-nél jött egy gém, amikor Djokovic hibázgatott, Thiem pedig a lehetőséget érezve nagyon odatette magát, két bréklabdájából az elsőt ki is használva visszavette a bréket. Kiegyenlítettebb lett a szett vége, de Djokovic a végén is tudta tartani a nyomást az osztrák adogatásán. Thiemnek többször is be kellett vállalnia kockázatosabb ütéseket, kettős hibával zárult a szett. Thiem ráadásul úgy vesztette el közel egy óra alatt az első szettet, hogy sokkal több időt töltött eddig pályán a tornán.

 • Szett
  Djokovic
  6:4

  Thiem meghúzott egy fonák keresztet, bátran játszott, de Djokovic a végén elüthetett volna, hosszú lett a szerb labdája. Thiem egy fonák egyenest gyorsított meg a vonalra, Djokovic hálóba ütötte. Egy jó szervát viszont szépen fogadott Djokovic, Thiem hibázott, megint egyenlő. Aztán Djokovic nyomta a következő pontot, Thiem nyesése nem ment át. Az újabb bréklabdánál nem jött be Thiem első szervája, a második előbb hálót ért, mikor pedig újra adta, akkor kettős hiba lett belőle.

 • Djokovic returnje a vonalon pattant, de Thiem megpróbálta átvenni az irányítást, azonban hosszú lett a tenyerese. Kikérte a challenge-et, hiába. Egy fonák egyenest is elrontott az osztrák. 0-30-nál második szervánál rontotta el a fogadást Djokovic. Thiem lecsapással hozta a következő pontot, a labda a nézőkhöz pattant fel utána. Aztán viszont szép return Djokovictól, Thiem nem tudta pályára tenni. 30-40.

 • Egy újabb hosszabb labdamenetbe hibázott bele Djokovic, aztán viszont Thiem meghúzott fonákja lett hosszú. A szerb hozta a játékot, Thiemen a sor, hogy a szettben maradásért adogasson. (5:4)

 • Djokovic szépen vonal mellé rakta a labdákat, végül nyerővel fejezte be. Djokovicé lett a következő pont is, Thiem szélesre ütötte, de a szerb mérgesen szólt ki, mert valaki bekiabált. A székbíró is megkérte a nézőket, hogy ne zavarják a labdamenet közben a játékot. 30-0.

 • Dominic Thiem a döntőig vezető úton összesen 18 órát és 24 percet játszott ez idei Australian Openen, amíg a címvédő Novak Djokovic csak 12 órát és 29 percet töltött a pályán. Az osztrák játékos ráadásul kevesebbet pihenhetett a finálé előtt. A szerb ex-világelső ugyanis már csütörtökön bejutott a döntőbe, amíg Thiem csak pénteken játszotta le a maga elődöntőjét.

  Djokovic az elődöntőben 2 órát és 18 percet töltött a pályán és Roger Federert verte meg. Thiemnek ugyanakkor 3 óra és 42 perc kellett ahhoz, hogy biztosítsa a döntőbe jutását Alexander Zverev ellen.

 • Jó szerva Thiemtől, aztán szépen hosszan rakta a tenyerest, végül röptével lezárta. Megdolgozott a következő pontokért is, megfordította a gémet, és kiegyenlített. (4:4)

 • Djokovic nyerte az első pontot Thiem adogatásánál, de a másodikat aztán az osztrák egy vonalra bevágott tenyeres nyerővel villant meg, majd a következő pont is az övé lett. Utána Djokovic jött előre, nyerővel fejezte be. A szerb jó returnjét már nem tudta pályára tenni Thiem. 30-40.

 • Djokovic hibázgatott, Thiem pedig a lehetőséget érezve odatette magát ebben a gémben. Végül egy újabb hálóban elakadó Djokovic ütéssel vissza is jött az osztrák.

 • Djokovic hibájával Thiemé lett az első pont a szerb adogatásánál, utána azonban nem tudta pályára rakni a returnt. Djokovic szépen rakta a fonák egyenest a vonalra, utána azonban szélesre ütötte a másik oldalon a tenyerest. Egy nagy labdamenet végén Thiem át tudta venni az irányítást, egy hatalmas tenyeressel fejezte be. 15-40.

 • A vonalbíró bemondta Thiem ütésére az outot, de bent volt, újrajátszották a pontot. Jó szerva után már simán fejezte be tenyeressel Thiem. Utána bejött Djokovic rövidítése, Thiem ugyan odaért, de már a szerbé lett a pont. Az újabb egyenlőnél újabb ász Thiemtől, aztán Djokovic rontott el egy fonák egyenest. (4:2)

 • Jelenleg 19 fok van az Australian Open helyszínén és enyhén felhős az ég, a páratartalom ugyanakkor 70 százalékos. Az előrejelzések szerint az este folyamán 13 fokig fog hűlni a levegő, az ég felhős marad, de eső nem várható.

 • 15-0 után második szerva jött, a hosszabb labdamenetbe most végül Djokovic hibázott bele. Thiemnek azért is nagyon kellenek az első szervák, mert a másodikak mögött idáig nem tudott pontot nyerni. Jött egy ász az osztráktól, 40-0-nél viszont elrontotta a fonák egyenest, pedig kezében volt a pont. Utána hálóban kötött ki egy következő fonákja, majd pedig Djokovic szorította le újból, nem tudta áttenni. Egyenlő.

 • Djokovic jól is szervál, egy ütése megcsúszott a hálón, Thiem nem tudta visszatenni, de egyébként sem veszélyesek a returnjei eddig. 40-0-nél Djokovic ütötte hosszúra a tenyerest, de a következőnél egy pazar fonák nyerővel fejezte be a gémet, pont a sarokba. (4:1)