Ellenzi a megrendezését, mégis elindul az US Openen Babos Tímea

2020.08.18. 14:57

Annak ellenére, hogy korábban ellenezte a US Open megrendezését, Babos Tímea mégis indul az augusztus 31-én kezdődő Grand Slam-tornán. "A múlt hét elején határoztam el, hogy elindulok a US Openen. Fel kell készülni lelkileg és fizikailag is arra, hogy nagyon sok nehézség lesz, mindenesetre a héten már keménypályán edzek" - mondta a köztévé keddi műsorában. A világranglista 101. helyezettje korábban baklövésnek nevezte az amerikai torna megtartását.

Most sem ért egyet azzal, hogy a koronavírus-járvány közepén megrendezik US Opent, de mivel fontos versenyről van szó, és az összdíjazás is megmaradt, ezért elindul. Párosban a francia Kristina Mladenovic lesz a partnere. 

Az US Open előversenyén azért nem indult, mert a szigorú biztonsági előírások miatt kevesebbet tudott volna edzeni. A háromszoros Grand Slam-győztes Babos utoljára március elején, tehát lassan fél éve játszott utoljára tétmeccset. 

Rafael Nadal, koronavírus-fertőzésen átesett Novak Djokovic és a nemrég műtött Rafael Nadal viszont valószínűleg nem lesz ott a US Openen.