Djokovics Fucsovics Márton legyőzésével tért vissza

djoko
2021.11.02. 23:26
A világelső szerb Novak Djokovics bejutott a párizsi férfi tenisztorna nyolcaddöntőjébe, mivel a 2. fordulóban három szettben legyőzte Fucsovics Mártont.

Bő másfél hónap szünet után lépett ismét pályára a világelső, az év első három Grand Slam-tornáját megnyerő Djokovics a US Open szeptember 12-i – vesztes – fináléja óta nem szerepelt tornán.

Fucsoviccsal eddig háromszor találkozott, a 2018-as US Openen és a 2019-es dohai viadalon is nyert szettet a magyar éljátékos, az idei wimbledoni tornán viszont játszmaveszteség nélkül győzött a szerb.

Most is Djokovics kezdett jobban, magabiztos adogatójátékai között rögvest brékelte Fucsovicsot, így hamar 3:0-s előnyre tett szert, és bár 4:1-nél Fucsovics fogadóesélyről még fordított, 5:2-es hátrányánál újra elveszítette a szerváját (6:2).

Úgy tűnt, a folytatásban sem lesz változás, hiszen a szerb 1:0-s előnyénél újabb lehetőséghez jutott, de a magyar játékos megfordította a gémet, sőt ő brékelt, és pillanatokkal később már 1:3-at mutatott az eredményjelző. Mivel ezt követően adogatásban már nem adott esélyt, 77 perc után jöhetett a döntő felvonás (4:6).

Ebben Djokovics 1:1-nél 0:30-cal kezdte az adogatását, de innen is megnyerte a játékot, ezt követően pedig úgy ünnepelt, hogy az nem sok jót vetített előre a magyar fiú számára. A szerb sorozatban tíz labdamenetet nyert meg (3:1, 30:0), és bár ekkor felcsillant még az esély a megfordított fogadójáték és három kivédett bréklabda után, de Djokovics újra elvette Fucsovics adogatását, sajátját könnyedén hozva 5:2-re ellépett. Marci meccslabdát hárítva még kozmetikázott, de a favorit a saját szervájával már lezárta a továbbjutás kérdését (6:3).

ATP PÁRIZS
EGYES, 2. FORDULÓ
Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics (magyar) 6:2, 4:6, 6:3

(Borítókép: Aurelien Meunier/Getty Images)