Rafael Nadal üzent a Roland Garros-döntőben elbukó norvég teniszezőnek

2023.06.14. 11:39
Casper Ruud egyelőre nem tudja átlépni az árnyékát, tavaly a Roland Garroson, a US Openen és a világbajnokságon is döntőzött, idén pedig a francia nemzetközi teniszbajnokságon ugyancsak eljutott a fináléig, viszont ezek közül egyiket sem tudta megnyerni.

Szégyenkezésre véletlenül sincs persze oka, hiszen egy éve Rafael Nadal, most és a világbajnokságon Novak Djokovics, a US Openen pedig Carlos Alcaraz múlta felül, szóval igazából mindegyik veresége papírforma volt.

A 2023-as Roland Garros fináléjában erősen kezdett, egy korai brékkel 3:0-ra és 4:1-re is vezetett már, de a hétfőtől újra világelső szerb rövidítésben megnyerte az első szettet, majd három játszmában a finálét is (7:6, 6:3, 7:5).

A negyedik nagy döntőjét elbukó norvégot még a Roland Garros 14-szer is megkoronázott ura, Nadal is magasztalta.

Bravó, Casper! Egy újabb nagyszerű Roland Garros. Remek játékos és kiváló ember vagy. Nehéz vereség, de szenzációs menetelés volt

– üzent az Instagramon Nadal.

A 24 éves játékost a finálét követően egyébként Djokovics is dicsérte:

„Casper, te vagy az egyik legjobb ember a touron. Fontosnak érzem a mai világban megjegyezni, ha valakinek megvannak a megfelelő értékei az életben. Tiszteletre méltó személy vagy. Sajnálom az eredményt, biztos, hogy nem ez a legjobb zárás, ugyanakkor hihetetlen két éved van. Azt kívánom neked, hogy mindenki ellen nyerjél, leszámítva persze magamat.”

Ruud természetesen nem adja fel az álmait az újabb vereség ellenére sem.

„Nyilvánvalóan szeretnék Grand Slam-tornát nyerni, ez a legnagyobb célom és a legnagyobb álmom is. Közel voltam, de nem jött össze, úgyhogy dolgoznom kell tovább, hogy egy napon megkaparinthassam a trófeát.”