Elmosta az eső Marozsánék mérkőzését, törölték a programot a Roland Garroson

A francia nyílt teniszbajnokság, tehát a Roland Garros szerdai programjának jelentős részét törölték a folyamatos esőzések miatt. Ennek értelmében Marozsán Fábián leghamarabb csütörtökön léphet pályára Grigor Dimitrov ellen.

Délutánra sem változott a rendkívül csapadékos időjárás Párizsban. Ahogyan azt már korábban a helyszínről jelentettük, egymás után negyedik nap hátráltatja a programot az időjárás, így a délelőtt 11 órakor kezdődött mérkőzéseket néhány játék után fel kellett függeszteni. A szervezők óráról órára tolták a programot, bízva abba, hogy kitisztul az ég Párizs felett, de kora estére kiderült, ennek nincs realitása. 

Továbbra is zuhog az eső Párizsban
Továbbra is zuhog az eső Párizsban

A Roland Garros délután 5 órakor közzétett kommunikációja alapján a szerdai program összes olyan mérkőzését törölték, amelyet a Simonne Mathieu Stadionban vagy a külső pályákon rendeztek volna. Így többek között Marozsán Fábián mérkőzésére sem kerül sor szerdán Grigor Dimitrov ellen. A két fedett centerpálya, a Philippe Chatrier és a Suzanne Lenglen programja zavartalanul folytatódik. Sőt, utóbbi stadionba nem korábban, mint este 8 órás kezdéssel betették a Garros-bajnok Stan Wawrinka és Pavel Kotov mérkőzését is. 

A szervezők közlése alapján teljes visszatérítést kapnak a szerdai jegytulajdonosok.  

A szeszélyes, rendkívül csapadékos párizsi időjárás a következő napokban sem fest derűsebb képet, csütörtökre is hasonló körülményeket jósolnak a meteorológusok, így nagyon bizonytalan, mikor láthatjuk a pályán Marozsán Fábiánt Párizsban. A mai nap krónikájához tartozik továbbá, hogy Fucsovics Márton és Emil Ruusuvori párosa visszalépett a versenytől, így a magyar teniszezőnek véget ért a Roland Garros azok után, hogy az első fordulóban vereséget szenvedett Sztefánosz Cicipásztól.

Női párosban magyar részről még érdekelt Bodnár Anna és Babos Tímea is, de értelemszerűen mindkettejük mérkőzését törölték a programból.