Magyarország nem akarja ellopni az úszó-Eb-t Izraeltől

2015.10.21. 15:37

„Magyarország el akarja lopni tőlünk az úszó-Eb-t" – írta az izraeli Channel 10, aminek hírét több szakportál is átvette. A feltételezést a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) visszautasítja.

A rövidpályás úszó-Európa-bajnokság jogát Izrael kapta, december 2. és 6. között Netanjában rendezik a versenyeket. Az állandó terrorfenyegetettség miatt azonban egyre többen aggódnak a sportolók biztonságáért. 

Ahogy azt a MÚSZ írta közleményében, az európai szövetséget valóban megkeresték, de csak aggodalmuknak adtak hangot, szó nem volt arról, hogy máshová vinnék az Eb-t, és arról sem, hogy Magyarország lenne a beugró házigazda.

Gyárfás Tamás elmondta: „A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország 'el akarja lopni' a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül.”

A MÚSZ elnöke időközben beszélt Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok. Netanja 2013-ban Makkabi Játékokat rendezett, akkor semmilyen inzultus nem érte a sportolókat.