Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország nem akarja ellopni az úszó-Eb-t Izraeltől

2015.10.21. 15:37

„Magyarország el akarja lopni tőlünk az úszó-Eb-t" – írta az izraeli Channel 10, aminek hírét több szakportál is átvette. A feltételezést a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) visszautasítja.

A rövidpályás úszó-Európa-bajnokság jogát Izrael kapta, december 2. és 6. között Netanjában rendezik a versenyeket. Az állandó terrorfenyegetettség miatt azonban egyre többen aggódnak a sportolók biztonságáért. 

Ahogy azt a MÚSZ írta közleményében, az európai szövetséget valóban megkeresték, de csak aggodalmuknak adtak hangot, szó nem volt arról, hogy máshová vinnék az Eb-t, és arról sem, hogy Magyarország lenne a beugró házigazda.

Gyárfás Tamás elmondta: „A Channel 10 csatornán megjelentek meglepetést keltettek, amikor azt állították, hogy Magyarország 'el akarja lopni' a rendezés jogát Izraeltől. Ez a szándék fel sem merült; Magyarország és a Magyar Úszó Szövetség immár teljes erővel a 2017. évi világbajnokság megrendezésére készül.”

A MÚSZ elnöke időközben beszélt Magyarország izraeli nagykövetével is, aki megnyugtatta, hogy a sportolók, a vendégek biztonsága garantált, aggodalomra nincs ok. Netanja 2013-ban Makkabi Játékokat rendezett, akkor semmilyen inzultus nem érte a sportolókat.