Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

A sportállamtitkár is támogatná Bienerthet Gyárfás helyére

2016.12.17. 12:56

Nem lát esélyt arra Szabó Tünde sportügyekért felelős államtitkár, hogy Gyárfás Tamást újra jelöljék, ő pedig fel is fogadja a jelölést az úszóelnöki posztra, mondta az ATV.hu-nak adott interjújában. Szabó magát is kizárta a posztra esélyesek közül, ugyanis a sportállamtitkári feladatokra koncentrál, az elnökségre egyre gyakrabban emlegetett Bienerth Gusztávot viszont alkalmasnak tartaná.

A Turisztikai Ügynökség elnökét egyébként Hosszú Katinka is támogatná, legalábbis azt mondta, hogy jó dolgokat hallott róla .

Azzal kapcsolatban, hogy az elnöki posztról lemondó Gyárfásra a jövőben milyen feladatok várhatnak, nem árult el konkrétumot, csak annyit, hogy a 2017-es vizes világbajnokság kapcsán számítanak Gyárfás támogatására, ám még nem tudják, milyen szerepkörben.

A sportállamtitkár kitért az úszókapitány Hargitai András és Hosszú Katinka, illetve Shane Tusup nézeteltérésére is, szerinte Hosszúék a jövőben jobban odafigyelnek majd, hogy ne történhessen hasonló eset, de a leendő új elnöknek a jövőben az is lesz az egyik legfontosabb feladata, hogy mindenkivel megtalálja a közös hangnemet.

Szabó Tünde a politikai szerepvállalásáról, a lehetséges önálló sportminisztérium megalkotásáról és a stadionépítésekről is beszélt az interjúban.