Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Úszókapitány: Sok a kérdőjel Hosszú jövője körül

2018.03.27. 10:29

 Sós Csaba szövetségi kapitányt meglepte, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nem vesz részt a szerdán kezdődő debreceni országos úszóbajnokságon.

Az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden a szakember kifejtette, ez már bizony hosszú kihagyás a klasszis versenyzőtől, ami sok kérdőjelet felvet a jövőre nézve. Azzal kapcsolatban, miszerint magánéleti válságuk ellenére férje, Shane Tusup marad a 28 éves úszó edzője, Sós Csaba megjegyezte:    

"Az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy ketten együtt sikeresek, minden más megoldás komoly kockázat lenne."

A szakember kiemelte, valószínű, hogy Hosszú kihagyja augusztusban a glasgow-i Európa-bajnokságot, de vagy az októberi, hazai rendezésű rövidpályás világkupaversenyen, vagy a decemberi, ugyancsak rövidpályás világbajnokságon már visszatérhet.

„Szerencsére most már évente három-négy olyan megmérettetés van, ahol világosan látszik, hogy egy versenyző hol tart. Aki egyszer már feljutott a csúcsra, arról könnyebben elhisszük, hogy vissza tud oda jutni, mint arról, aki még nem volt ott” – mondta Sós.

A 2012-ben Londonban olimpiai bajnok Gyurta Dániel távolmaradásáról azt mondta a szövetségi kapitány, hogy a 28 éves sportoló egy váratlanul sikeres karrierbe kezdett – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának a tagja –, de az úszást még nem adta fel. Tudomásul veszi majd, ha egyszer befejezi karrierjét.

"Túl van már a zeniten, és nem vagyok benne biztos, hogy világversenyt tud még nyerni"

– mondta.

Sós közölte, a 120. országos bajnokságon – ahol 59 egyesület 385 versenyzője indul – nagyon erős lesz a mezőny, így több számban már a délelőtti előfutamok során jó teljesítményre lesz szükségük az úszóknak. „Kezd hasonlítani a magyar úszás arra, mint amivel nemzetközi szinten találkoznak” – állapította meg. (MTI)