„Jól érzem magam” – eljött a pillanat, párizsi bajnokunk két hónap után visszatér

2024.10.11. 13:59
Két hónappal és három nappal olimpiai bajnoki címének megszerzése után szombaton újra versenyez Rasovszky Kristóf, aki a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának setúbali állomásán ugrik vízbe – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

2024. augusztus 9.

Rasovszky Kristóf szenzációs úszással, a véghajrában komolyabb izgalom nélkül csap célba a sokat kritizált Szajna vizében – ezzel olimpiai bajnoki címet nyer a nyílt vízi úszók 10 kilométeres számában. Az örömöt tetézi, hogy klub- és edzőtársa, Betlehem Dávid remek utolsó szakasszal bronzérmesként jön be. A két magyar egymást öleli a vízben, majd a parton, végül pedig közösen lendítik magasba a kezüket a dobogón állva. A párizsi olimpia egyik legszenzációsabb magyar sportsikere volt ez – nem lebecsülve a többit…

Azóta pedig eltelt több mint két hónap, az élmények ülepedtek, a főszereplők nyaraltak, pihentek. Most pedig Rasovszky Kristóf kész arra, hogy immáron a Ferencváros igazolt versenyzőjeként újfent megmérettesse magát. A világkupa-sorozat setúbali állomása áll előtte! 

„Jól érzem magam, nincsenek különösebb elvárásaim. Szeretnék jól versenyezni, aztán meglátjuk, mi lesz az eredmény. Nyilván az, hogy kevesebbet edzek az olimpia óta, befolyásolhatja, miként alakul a vége, de azt gondolom, senki sincs csúcsformában, úgyhogy bármi lehetséges. Az összetett szempontjából szeretnék jó versenyt zárni, de bármi is lesz az eredmény, azt a helyén kell kezelni” – nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának a verseny előtt Rasovszky. 

Az FTC 27 éves versenyzője az összetett versenyben a hetedik helyen áll, és ezúttal egyedül képviseli a magyar színeket a férfiak között, csapattársa, az olimpiai bronzérmes Betlehem Dávid ugyanis nem indul. A nőknél ugyanakkor ott lesz a mezőnyben a Párizsban ötödik Fábián Bettina – jegyezte meg az MTI.

(MTI / Index)