Benedek Tibor az új pólókapitány

2013.01.03. 15:23

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) elnöksége úgy döntött, hogy 2016 december 31-ig a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor lesz a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Benedek mellett Vincze Balázs és Gyöngyösi András pályázott a posztra.

Az MVSZ frissen választott elnöksége december 17-én írt ki pályázatot a kapitányi posztra. A december 28-ai határidőig Benedek, Vincze és Gyöngyösi nyújtotta be pályázati anyagát. A jelölteket nem hallgatták meg, az írásos pályazatuk alapján döntött az elnökség. Az új szövetségi kapitány január 10-től áll munkába. Az új kapitány először január 30-án az oroszok ellen mutatkozhat be világliga-mérkőzésen.

Benedek az 1996-tól az év végéig szövetségi kapitány, Kemény Dénes mellett három évig dolgozott másodedzőként, előtte 17 évig válogatottként játszott. Megbízott kapitányként már két mérkőzése is volt 2012 végén, a világligában a románok és a olaszok ellen vezette a válogatottat. Magyarország mindkét meccset megnyerte.

Benedek korábban már ismertette kapitányi terveit . A londoni olimpián ötödik válogatottat átalakítja, fiatalítani akar, és újra visszahozná a lefordulós stílusú játékot, amivel sokáig eredményes volt a magyar póló. Szeretné, ha ezentúl minden világversenyre akkora figyelem irányulna, mint az olimpiára. Benedek első értékmérőnek a 2014-es budapesti Európa-bajnokságot tartja, mind maga, mind csapata számára.

"Piros betűs ünnep számomra a mai nap! Borzasztóan örülök, köszönöm szépen az elnökség bizalmát! Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar válogatott kispadján ülni." - mondta az új kapitány a  vízilabda-válogatott hivatalos honlapjának (www.vlv.hu) nyilatkozva, majd hozzátette: a mai nap az ünneplésé, holnaptól pedig elkezdődik a munka.

"A részletekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek a sajtótól, a következő néhány napra szükségem van ahhoz, hogy alaposabban fel tudjam vázolni az elkövetkező időszakot. Egy biztos: számomra mindig csak a győzelem lesz elfogadható, de ennek eléréséhez megfelelő tervek kellenek és magát a végcélhoz vezető utat is rendkívül fontosnak tartom" - szögezte le Benedek Tibor.