16:00, November 30. ÉLŐ
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30. ÉLŐ
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Az egri pólócsapat nem számolt el a tavalyi önkormányzati támogatással

2020.05.18. 16:28

Eger jobbikos polgármestere, Mirkóczki Ádám szerint a csődbe jutott egri vízilabdaklub eddig azért nem kapta meg az önkormányzattól az idei évre szánt 68 millió forintos támogatást, mert a tavalyi támogatással nem tudtak elszámolni. Erről egy hétfői sajtótájékoztatón beszélt a polgármester, írja az MTI.

Mirkóczki azt mondta, az elmúlt napokban számos „hazug vád” illette őt és az önkormányzatot, ezért most elmondta, hogy Eger idei költségvetéséből a sportág támogatására szánt 68 millió forintot eddig azért nem kapta meg a klub, mert az elmúlt évi támogatással nem tudott szabályszerűen elszámolni.

Ugyanakkor azt mondta, hogy felelősséget éreznek a 110 éves szervezet és a több száz ott sportoló gyerek és edzőik iránt, ezért soron kívül átutalják az önkormányzati támogatást, ha a klub az elmúlt másfél év minden pénzügyi dokumentumát az önkormányzat belső ellenőreinek és adószakértőinek rendelkezésére bocsátja.

A témához kapcsolódva újságírói kérdésre azt mondta,

Eger mintegy 45 milliárdos költségvetéséből a sporttámogatások az elmúlt időszakban évente 140 millió forint körüli összeget tettek ki.

Ezt Mirkóczki az előző városvezetés szégyenének nevezte és emlékeztetett, hogy a múlt év őszén megalakult új egri közgyűlés az erre szánt forrásokat 200 millió forint fölé emelte, mely még mindig kevés ahhoz képest, hogy hasonló méretű városok mennyit fordítanak ilyen célokra.

A vízilabdacsapatot az Emberi Erőforrás Minisztériumának Sport Szakállamtitkársága mentené meg.  • Tippek
  • Bankszámla