Bevették Zágrábot a magyar szurkolók, a kapitány szerint lehet bizakodni

2024.01.05. 09:50
Csütörtökön a magyar férfi vízilabda-válogatott 10–8-ra kikapott a világbajnoki ezüstérmes Görögországtól a horvátországi Európa-bajnokságon. Varga Zsolt szövetségi kapitány a meccs után úgy fogalmazott, hogy az alaposan megfiatalított magyar csapat abszolút előremutató játékkal rukkolt elő Zágrábban.

A tavaly nyáron Fukuokában rendezett világbajnokságon aranyérmet és mellé olimpiai kvótát szerző csapatból a rendkívül sűrű versenynaptár miatt nyolc rutinos játékos került ki, ők már a februári, dohai világbajnokságra készülnek.

A mieinkkel ellentétben Görögország a legjobbjaival érkezett a horvát fővárosba, így nem számított meglepetésnek, hogy az Eb-k történetében először legyőzték a magyarokat, akik remekül helytálltak a medencében.

A meccs után Varga Zsolt elsőként a Zágrábba kiutazó szurkolóknak mondott köszönetet, szerinte sok segítséget nyújtottak a játékosoknak azzal, hogy így buzdították őket. Majd gyorsan kiemelte, hogy nagyon sok jó dolgot látott a medencében.

Nyilván büszke vagyok a fiúkra, az erőfeszítésekre, a harcokra, a blokkokra, a védésekre, mert ezek abszolút előremutatóak, ez az utunk, így fogunk tudni ténylegesen lépésről lépésre fejlődni, és így fogunk tudni mérkőzéseket nyerni is

– idézte a szövetségi kapitányt az M4 Sport.

Az első világversenyén szereplő Bányai Márk is a szurkolók buzdítását emelte ki elsőként, a kapus azt mondta, hogy szinte otthon érezte magát a horvát fővárosban.

„Ezt kérte tőlünk Varga Zsolt: bármi lesz, tiszta erőből menjünk, hajtsunk, ez egy küzdős gárda legyen, és akármi is legyen az eredmény, ezt tartsuk így. Kicsit szerencsétlennek is érzem magunkat, két megpattanó gól, 3 ötméteres, ha ezeket ki tudjuk javítani, nagyon komoly sikereket tudunk elérni” – tette hozzá.

A szintén debütáló Burián Gergely szerint az első negyedben érezhető volt rajtuk az első meccses feszültség, de ezt sikerült levetkőzni, és utána nagyon jó dolgokat csináltak.

Kiemelte, hogy nagyrészt sikerült teljesíteni a mester kéréseit, és a legfontosabbat, Magyarország képviselését is abszolválták. Az emberelőnyös helyzetek elherdálását viszont nagyon sajnálja, úgy gondolja, ebben kell a legtöbbet fejlődni a következő napokban.

Férfi vízilabda-Európa-bajnokság, csoportkör:

B csoport:

  • Görögország–Magyarország 10–8 (2–1, 3–2, 2–3, 3–2)
  • Olaszország–Georgia 22–5 (5–0, 6–2, 6–0, 5–3)

A csoport:

  • Montenegró–Franciaország 20–19 (2–4, 2–1, 3–2, 3–3, 10–9) – ötméteresekkel
  • Horvátország–Spanyolország 14–12 (2–1, 2–5, 2–2, 3–1, 5–3) – ötméteresekkel

A magyarok további programja:

szombat:

  • Magyarország–Georgia 17.00

hétfő:

  • Magyarország–Olaszország 19.00

A magyar férfi pólóválogatott kerete:

  • kapusok: Gyapjas Viktor, Bányai Márk
  • mezőnyjátékosok: Burián Gergely, Fekete Gergő, Hárai Balázs, Kovács Péter, Molnár Erik, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Szeghalmi Zsombor, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vigvári Vendel, Vismeg Zsombor